Onlineauktion 9 maj 18.00

Skånes Auktionsverk fick det ärorika uppdraget att sälja inventarierna från Kåseholms slott. Slottet har anor från 1640-talet då den ursprungliga grunden byggdes av den förste ägaren Johan Uhrne, därefter har slottet byggts om och renoverats. Under årens lopp har flertalet vackra möbler och föremål smyckat dess rum, i samband med försäljning av slottet kommer nu dess inventarier att säljas på auktion.Var därför med och bjud på sobra 1700-talsmålningar, praktfulla möbler och intressanta rariteter med slottsproveniens!

För konstälskaren fanns det möjlighet att införskaffa målningar och skulpturer från ett samlarhem på Österlen. Bland utbudet fanns konstnärer som Anders Österlin, Pelle Åberg, Alf Lindberg, Gerhard Wihlborg och Bror Forslund. Missa inte heller två mattor formgivna av Märta Måås-Fjetterström, "Höstmattan" och "Hästhagen".

Slutpriser ▶

Klicka här för att se fler bilder från slottet!

 
Onlineauktion 9 maj 18.00

Gillar du färg, form och omöjliga figurer? Missa då inte maj månads första Onlineauktion då vi ropar ut en samling original och litografier av Oscar Reutersvärd. Det finns även annan spännande konst som är värd att vila ögonen lite extra på, nämligen två oljemålningar av den uppskattade Vytautas Kasiulis. Glöm inte att ta en titt på avdelningen för keramik och porslin, där finns det trevliga vaser av bland annat Patrik Nordström och Gunnar Nylund samt en hel del danskt porslin i olika utformanden.

På smyckeavdelningen lockar vi med namn som Wiwen Nilsson, Ole Lynggaard och Georg Jensen. Som alltid går det bra att bjuda på mattor och textilier, orientaliskt porslin, glas, möbler och mycket mer. Det finns definitivt något för var och en hos Skånes Auktionsverk!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 25 april 18.00

Lisa Larson är en av Sveriges mest hyllade keramiker, på onlineauktionen fanns en samling av hennes figuriner som letade efter nya hem. Där fanns ABC-flickor, hundar, rävar, zebror, lejon och mycket mer. Den som missade påskens godbitar kunde mycket väl hitta nya bland auktionens utbud av exklusiva fickur, brännförgyllda empireljusstakar, bordspendyler och reseur samt vackra silverföremål.

Jules Schyl, med sina kubistiskt expressiva målningar, är älskad av många och på auktionen erbjuder vi två ljuvliga blomsterstilleben. Nämnas bör även att vi har en avdelning med fin orientalisk keramik från 1100-talet och framåt. Föremålen kommer från ett samlarhem i Lund och där ingår även mytologiska bronsfigurer, rökelsekar, skålar och en utsökt Meipingvas med celadonglasyr.

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 11 april 18.00

Onlineauktionen den 11 april bjöd på klassiska antikviteter blandat med kuriosa från när och fjärran. Inred hemmet med vackra Lindomestolar och tidsenliga rokokomöblemang. Den som var på jakt efter kvalitetsmöbler med god proveniens fick inte missa ett Stockholmsarbete i form av en byrå signerad Gustaf Foltiern. Byrån har stått på familjen Posses herrgård på Dala Säteri i Skaraborgs län.

Det fanns även trevliga silverföremål att pryda hemmets hörnor och vrår med. Till utbudet hörde även modern design, smycken, textilier, konst, keramik, orientalika och mycket mer.

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 28 mars 18.00

Chagall, Matisse, Picasso
 Auktionssalens väggar pryddes av de storslagna mästarna, och deras namn tycktes eka över landskapet av moderna möbelklassiker. Onlineauktionen den 28 mars bjöd på högkvalitativa konstverk som tog sig uttryck i otaliga former. Förutom spännande grafik fanns det klassiskt och modernt måleri av bland annat Jules Lefebvre och Nils Wedel. Det fanns även utsökta målningar av Jules Schyl, Karl Isaksson och Isaac Grünewald.

På avdelningen för glaskonst fanns vackra skapelser av Vicke Lindstrand, Ingeborg Lundin, Edward Hald samt makarna Vallien. För samlaren av dansk keramik fanns det ett brett utbud av vackra figuriner och vaser på keramikavdelningen. Där fanns även populära figurer av folkkära Lisa Larson. Som grädde på moset fanns det ett varierat utbud av smycken designade av Ole Lynggaard.

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 14 mars 18.00

Onlineauktionen den 14 mars bjöd på flertalet vackra föremål. På keramikavdelningen gick det bra att lägga bud på flera av Lisa Larsons folkkära figurer och reliefer. Eller varför inte satsa på trevliga kaffekoppar som ”Spisa Ribb”, av Stig Lindberg, till vårens utomhusfika? För den som behöver byta ut matservisen därhemma kunde vi erbjuda en som är tillverkad av Meissen med handmålad dekor av vinrankor.

Den som ville smycka sig själv eller en nära vän med guld och diamanter kunde välja ut sina favoriter på smyckeavdelningen. Där fanns även förtjusande armband och collierlås av Ole Lynggaard. Som alltid fanns det trevliga möbler, mattor och textilier, silverföremål, kinesiskt porslin och mer därtill!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 28 februari 18.00

Man kunde passa på att smycka er inför vårens ankomst med vackra dyrgripar designade av Ole Lynggaard och Wiwen Nilsson. I utbudet fanns hals- och armlänkar, hänge, brosch, örhängen och ringar.

På konstavdelningen fanns det ett verk föreställande en ung soldat, målat av den skånske konstnären Nils Forsberg. Den som behöver inreda med trevliga mattor fick absolut se över vårt utbud av textilier! Det fanns en kinesisk palatsmatta till försäljning med dekor av nio femkloade drakar i intensiva blåa och gula färger. Förutom ovan nämnda gick det bra att bjuda på moderna möbler, silverföremål i olika former, keramik och glas samt diverse spännande kuriosa!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 14 februari 18.00

Konst uppåt väggarna på Skånes Auktionsverk!

På den senaste Onlineauktionen erbjöds det kvalitetskonst från när och fjärran. Man kund bjuda på ett vackert porträtt av Karin Boye målat av Agda Holst, eller ett stilleben av Fransisco Sirato, med proveniens av en svensk affärsman bosatt i Östeuropa under 1930/40-talet. För den marint intresserade kanske en målning av Emil Ekman kunde locka, där motivet utgör en vindpiskad segelbåt på ett oroligt hav.

Det fanns naturligtvis mer än bara konst på Onlineauktionen! Vad sägs om ett par armlänsstolar från 1700-talet i bemålad björk? Eller för den som hellre vill inreda i modernare stil flera jakarandamöblemang från 60- och 70-talet med medföljande CITES-intyg.

Se slutpriserna ▶

 
Onlineauktion 31 januari 18.00

Vi avslutade årets första månad med slottsproveniens!

Både Svaneholms slotts gästgiveri och festsalar samt Örenäs slott auktionerade ut spännande inventarier. En sällsynt klenod är en ankpress av märket Ercuis. Ett måste för den allra kräsnaste gastronomen! Det fanns dessutom ståtliga takarmaturer med gultonade glaskupor som fullkomligt strålar Swedish Modern. Perfekta praktpjäser för festvåningen!

Till utbudet hörde även klassiska 1700-talsmöbler i form av en rokokobyrå och vackert bemålade golvur. Det fanns även porslin från Flora Danica, silverföremål och guldsmycken, mattor, keramik och mycket mer!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 17 januari 18.00

Januaris kalla vindar sveper fram. Men räds icke, det finns nämligen en gnutta ljus och värme i det tråkiga vintermörkret! Hos Skånes Auktionsverk hittar du föremålen som sprider glädje i hemmet.

Vi kan erbjuda skandinavisk högklass i form av ett biblioteksbord, "Utö", formgivet av Axel Einar Hjorth för Nordiska Kompaniet. En riktig svensk 30-talsklassiker!
För den konstintresserade finns det verk av Waldemar Lorentzon, Ragnar Persson, Sven Ljungberg och Alf Wallander. Däremellan finns det konst för allas tycke och smak!
Var med och bjud på en kopparfärgad "Kotte Pendel" av Poul Henningsen för Louis Poulsen. En takarmatur som verkligen strålar dansk design!

Som alltid finns det keramik, möbler, glas, silver, smycken, textilier, mattor och mycket mer!

Välkommen på visning måndag 16 januari kl. 13-19. Onlineauktionen startar tisdag 17 januari kl. 18.

Slutpriser ▶

 
Nyårsauktion 28 december 18.00

Nyårsauktionen inleddes med Rock & Roll.

Inledande rop till onlineauktionen var en musiksamling med bland annat Elvisrelaterade objekt, samlingar med LP-skivor, musikinstrument och autografer från svenska och utländska artister.

Den som var intresserad av stilrena objekt och Swedish Modern gick dock inte lottlös. Till utbudet hörde textilier och mattor av bland annat Märta Måås-Fjetterström, Anna Greta Sjöqvist och Barbro Nilsson. Det fanns belysningsarmaturer från Louis Poulsen och möbler av Arne Norell och Svante Skogh.

Ett tips var att se över vårt utbud av vackra smycken. Där fanns guld, silver, diamanter, de perfekta detaljerna till nyårsfestens galaklädsel!

Slutpriser ▶

 
Julauktion 13 december 18.00

Det fanns mängder av unika och roliga prylar att ge bort till nära och kära på årets julklappsauktion. Varför inte bjuda hem stilrena möbelklassiker från Svenskt Tenn eller vackra smycken från bland annat Georg Jensen? Passa på att få till den där lyxiga känslan på juldukningen med Rosenholm silverbestick och matcha med handmålade glasserviser med tomtemotiv. Det fanns julklappar av alla de slag som passar den lilla som såväl den stora plånboken!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 29 november 18.00

November avslutades med en spännande Onlineauktion där det fanns chans att bjuda hem unika objekt för såväl samlaren som novisen. Till försäljning fanns en mekanisk speldosa i form av en burfågel som sjunger tre ljuvliga melodier, ett måste för den som annars har allt!

Det fanns textilier och mattor, där framförallt en Märta Måås-Fjetterström utmärker sig lite extra. På konstavdelningen erbjöds en målning med ett Köpenhamnsmotiv av Axel Olson, med utsikt från brodern Erik Olsons lägenhetsfönster.

Det fanns dessutom ett rikt utbud av möbler, klassiska antikviteter, kinesiskt porslin, smycken, silver och mer därtill!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 15 november 18.00

Tänk att som självaste Aladdin kunna svepa fram över världens alla riken på en flygande matta! En svindlande tanke som tyvärr begränsas av fysikens lagar, men trots detta fanns det möjlighet att ropa hem vackra, antika och semiantika orientaliska mattor på den senaste Onlineauktionen! Vem vet, kanske besitter någon av dem orientens mystiska magi?

Förutom mattor fanns det spännande smycken av bland annat Ole Lynggaard och Sigurd Persson. Som alltid fanns det utvalda guldkorn, t.ex. takarmaturen "PH-kotten" av Poul Henningsen eller en målning av Pelle Åberg, en av medlemmarna från konstnärsgruppen "De unga". Man bjöd på keramik, silver, textilier, kinesiskt porslin och allehanda ting på Onlineauktionen!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 1 november 18.00

Skånes Auktionsverk har fått det ärorika uppdraget att sälja delar av Sture Anderssons konstsamling från Kaptensgården i Landskrona.

Sture Andersson, även känd som Greven av Borstahusen, var en stor konstmagnat som under sin levnadstid var personlig vän med flertalet berömda konstnärer och som tog sig an ännu icke etablerade förmågor.

Hans samling med ca 2000 konstverk var en gång en av Europas största. Vår nästa Onlineauktion kommer att inledas med 100-talet tavlor ur denna samling. Bland verken finns flertalet vackra målningar och litografier av bland annat Vytautas Kasiulis, Alma Öhrström, Raoul Dufy och Gerhard Nordström.

Passa även på att lysa upp hemmet i höstmörkret med ett urval vackra ljusstakar. Kanske en modern klassiker av Georg Jensen, en snirklig skönhet tillverkad av Josef Frank för Svenskt Tenn eller varför inte fyra stilsäkra ljusbärare av Piet Hein? Som alltid finns det mattor och textilier, moderna möbler, glas, keramik, kinesiskt porslin och mycket mer!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 18 oktober 18.00

Nästa Onlineauktion blir en auktion med samlarinslag. För den leksaksintresserade finns det bland annat en stor modelljärnväg av märket Märklin med tillhörande landskap till försäljning. Till utbudet hör även olika separata tågmodeller och samlarbilar samt byggmaterial. Ett annat spännande objekt är ett dockhus från Rich Toys, inspirerat av Colleen Moores berömda "Fairy Castle" med tillhörande dockmöbler.

Utöver leksaker kan vi även locka samlaren av fotoutrustning då vi har flertalet filmkameror och kameror bland auktionsgodset. Från Örenäs Slott har vi nöjet att sälja stilfulla belysningsarmaturer av bland annat Carl Fagerlund och Hans Agne Jakobsson.

På konstavdelningen kan nämnas en höjdpunkt i form av boken "Dessins pour la Bible" med verk av Chagall. Det finns även målningar av de skånska konstnärerna Erik Cederberg och Johan Johansson samt värmlandskonstnären Thor Fagerkvist.

Ett utsökt ytterfoder sticker ut från de övriga orientalikaföremålen, med sin vackra dekor av blommor, fladdermöss och vaktlar, daterat ca 1870-1910.
Som alltid finns det smycken i guld och silver, hemtrevliga textilier, stilfulla möbler och nostalgiskt porslin bland de otaliga föremålen!

Välkommen på visning måndag 17 oktober kl. 13-19.
Onlineauktionen startar tisdag 18 oktober kl. 18.

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 4 oktober 18.00

Det var åter igen dags för auktion, och än en gång fyllde vi auktionssalen med spännande och unika föremål. Det fanns klassiska servisdelar, såsom tallrikar och uppläggningsfat, ur serien "Flora Danica". Det fanns även ovanliga figurgrupper, som exempelvis "Sorgen" av Gerhard Henning, tillverkad för Kunglig Dansk.

För den myntintresserade kan nämnas att en större samling med b.la. svenska 1600-talsmynt och enskilda guldmynt auktionerades ut.

På konstavdelningen fanns det spännande modern konst av Tadeusz Dominik, Sigismond Kolos-Vary och Michael Qvarsebo. Ett exceptionellt rökelsekar i blåvit dekor daterad Ming/Transition ca år 1650 rönte stort intresse. Som alltid fanns det vackra smycken, textilier, vapen och militaria, keramik, möbler och mycket mer!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 20 september 18.00

Inred hemmet inför höstens ankomst!

Många var med och bjöd på de spännande föremålen på Onlineauktionen den 20 september. Ett av kvalitetsobjekten var bronsskulpturen "Lättare än luft" av Axel Ebbe, där klassicismens och romantikens skönhetstolkning slås samman till ett graciöst uttryck i form av en ung kvinna, redo att kasta sig fram! Inom kategorin orientalika kan nämnas en buddhaskulptur i brons från 1600-talet. För den modernare smaken fanns det skulpturer och figuriner av Gunnar Nylund och Lisa Larsson. Till utbudet hörde även konst och möbler, mattor och smycken, kinesiskt porslin och keramik!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 6 september 18.00

Diamanter är en flickas bästa vän, så varför inte bli bästis med en solitärring med en briljantslipad diamant på 1,22 ct?

På Onlineauktionen den 6 september fanns det smycken för allas tycke och smak. Det bjöds på gedigna guldlänkar, klassiska pärlhalsband och modern design som George Jensen och Wiwen Nilsson. På konstavdelningen fanns det verk av Johan Jacob Bennetter, Even Ulving, Emilia Lönblad och Gustav Rudberg. Värt att nämnas är även en soffa och karmstol från 1700-talet samt vackra 1800-talsmöbler i Louis XVI-stil. För den som är intresserad av orientalika kunde vi erbjuda kinesiskt porslin och skulpturer som kommer från ett samlarhem i Göteborg. Som alltid fanns det mattor och textilier, silver och keramik, konst och kuriosa!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 23 augusti 18.00

Det finns många vackra ting där ute i världen, och flertalet har hittat till Skånes Auktionsverk. Ett stort utbud av kvalitetsobjekt presenterades på Onlineauktionen, bland annat en magnifik ring med en blåviolett tanzanit. Det fanns även ett urval läckra guldsmycken, en exceptionell bismarcklänk, ett klassiskt armband från Cartier. På konstavdelningen presenterade vi målningar och litografier av Bengt Lindström, verk av Claude Venard och Pelle Åberg samt en storslagen målning av Sven Walberg. Väl värda att nämnas är också flera möbler designade av Josef Frank för Svenskt Tenn.

Den vars hjärta klappar lite extra för silverföremål fick inte missa en handciselerad oblatask från 1600-talet. Det fanns även kuverttallrikar i silver och snygga tumlare tillverkade av Rey Urban. Till utbudet hörde även kinesiskt porslin, mattor och textilier, keramik, modern design och mer därtill!

Slutpriser ▶

LĂ€s MeartoÂŽs artikel om nĂ„gra utvalda objekt ur auktionen ▶

 
Onlineauktion 9 augusti 18.00

Nu rullar auktionerna på igen som vanligt på Skånes Auktionsverk! På den senaste Onlineauktionen fanns det föremål för alla smaker. Det gick att bjuda på ett vackert, valnötsfanerat 1700-talsskåp och även en rokokobyrå från samma århundrade. För den konstintresserade hade vi verk av bland annat Axel Sjöberg, Jenny Nyström och Bruno Liljefors. Det fanns även chans att bjuda på härliga retroserviser som Koka Blå och Koka Brun. Som alltid fanns det smycken och armbandsur, kinesiskt porslin och konsthantverk, figuriner, textilier och mer därtill!

Slutpiser ▶

 

Ta en paus ifrån hängmattan eller solstolen för nu drar det ihop sig till vår stora Sommarauktion 26 juli. Den bjöd bland annat på Axel Einar Hjorths möbelserie "Utö" och ett par spännande fåtöljer tillskrivna samme formgivare. Från Kina kommer ett magnifikt altarbord som ger hemmet den där extra unika touchen. Missa inte heller Wegners "Flag Haylard"-fåtölj och "Red and Blue chair" efter Rietvelds klassiska förlaga.

För den som söker annorlunda objekt för att komplettera inredningen säljs en samling jakttrofĂ©er med bland annat vildsvin, oryx och eland. Blir det plats över på väggen kanske det kan passa med en målning av Greta P:son Digman, Birger Ljungqvist eller Gustav Rudberg, för att bara nämna några konstnärer.

I smyckeskrinet hittar vi fina pärlcollierer och pärlarmband, mabepärlor och diamantsmycken, men för den som sökte rariteter så sålde vi en ring som enligt inskriptionen ska ha tillhört drottning DesirĂ©e och skänkts som gåva till hennes kammarherre. Ringen med tre större diamanter såldes för 15 000 kr plus provision.

Auktionen är avslutad.

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 14 juni, slutpriser

Nu har sommaren äntligen tagit fart och många av er planerar säkert den kommande semestern! Passa på att hitta favoritmöblerna till sommartorpet eller den perfekta servisen att plocka fram när det vankas jordgubbar och grädde i bersån! Några speciella objekt att nämna är en fin samling av doppåsar och dopmössor från 1700-talet, en oljemålning efter Frederick Goodall föreställande Sultan Hassans Moské i Kairo, praktfulla pjäser av Lisa Larson, Ottomanska silverföremål från 1800-talet och mer därtill!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 24 maj kl. 18

Onlineauktionen den 24 maj - färgseriegrafin "The Nun" ur sviten Ingrid Bergman var ett av toppobjekten, skapat av popkonstens mästare Andy Warhol. Den som hellre längtar till sekelskiftets Frankrike kan vi erbjuda ett verk av den dekadente Henri de Toulouse-Lautrec, mannen som gjorde Paris nattliv världsberömt.

Till försäljning fanns även målningar av Oscar Reutersvärds omöjliga figurer och på silveravdelningen utmärkte sig en stilren skål formgiven av Wiwen Nilsson. Förutom detta fanns det spännande föremål som passar såväl koja som slott. Det fanns även kinesiskt porslin, smycken, textilier, möbler, designföremål och unika rariteter!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 10 maj kl. 18

Välj och vraka bland nyinkomna föremål på Onlineauktionen den 10 maj! Missa inte Mike Francis konstverk ”Spot the dog”, ett lekfullt konstverk av kontrasterande varma och kalla färger och med stor teknisk skicklighet med motiv av en ung kvinna vid stranden. Till utbudet hörde även snygga armbandsur av märkena Omega, Ulysse Nardin och Tag Heuer. På keramikavdelningen fanns det möjlighet att bjuda på vackra vaser och skålar av Yngve Blixt. För samlaren av Vytautas Kasiulis fanns det en sober pastell med motiv av en cirkusclown. Det fanns även vackra diamantsmycken, textilier och mattor, kinesiskt porslin, glas, möbler och mycket mer!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 26 april kl. 18

Onlineauktionen den 26 april inleddes med en samling av konstnÀren Jan Holms mÄlningar vars innehÄll omfattar kÀrlek, vÀrme och en sprudlande optimism för livet! Trots att han under stora delar av sitt liv levde med cancer lÀt han inte sjukdomen pÄverka det konstnÀrliga uttrycket. PÄ visningen den 25 april kl. 18 berÀttade galleristen Jan Jönsson mer om Jan Holm och hans konstnÀrskap.

Utöver Jan Holms verk fanns det litografiska blad av Chagall och Salvador Dali. För den som Àr intresserad av svensk formgivning och keramik fanns det chans att ropa hem nÄgon av Lisa Larsons folkkÀra figurer. Det fanns Àven en gedigen avdelning med orientalika med buddha-statyer, vaser, tallrikar och konsthantverk. Utöver tidigare nÀmnda fanns det ocksÄ snygga teakmöbler, vackert silver, smycken, mattor och textilier och mer dÀrtill!

Slutpriser:

 
Onlineauktion 12 april kl. 18

Nordisk Form var temat pÄ Onlineauktionen den 12 april och vi pÄ SkÄnes Auktionsverk kunde gladeligen presentera flertalet starka namn inom kategorin.
Börge Mogensen, Svante Skogh, Bertil Fridhagen, Vicke Lindstrand, Lisa Larson, Yrjö Kukkapuro, Bertil Vallien och fler dÀrtill.
För den som samlar konstverk av skÄnska konstnÀrer fanns det oljemÄlningar av Gustav Rudberg, Albert Abbe och Gustav Arne. PÄ vÄr klassiska avdelning erbjöds vackra etsningar av Anders Zorn, en oljemÄlning av Bengt Nordenberg samt en skildring av kvinnorna vid Jesu grav mÄlad av Melchior Paul von Deschwanden.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 29 mars kl. 18

Lagom till påsk anordnade vi på Skånes Auktionsverk en onlineauktion med temat Exklusiva smycken! Bland urvalet fanns ett vackert Art Deco-hänge med en diamant på 2,70 ct. Det fanns även ett antal spännande smycken formgivna av Ole Lynggaard, en diamantinfattad klocka av Vivianna Torun Bülow-Hübe samt flertalet högkvalitativa guld- och diamantsmycken.
För den konstintresserade fanns det möjlighet att bjuda på teckningar av Ernst Josephson, eller varför inte en mapp originallitografier av Victor Vasarely? Till utbudet hörde även ett antal akvareller, teckningar och etsningar av Sture Lundberg.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 15 mars kl. 18

Bländande smycken och praktfull konst fanns till försäljning på Onlineauktionen den 15 mars. Som exempel kan nämnas en solitärring med en oval, antikslipad diamant på över 2 CT, stilrena smycken av Wiwen Nilsson och Georg Jensen samt flertalet guldlänkar. På konstavdelningen erbjöds bland annat en pastellmålning av Vytautas Kasiulis och en blandteknik av Albin Amelin. Det fanns även möjlighet att bjuda på silver, textilier, möbler, keramik, kinesiskt porslin och mycket annat!

Slutpriser:

 
Onlineauktion 1 mars kl. 16

Fåglarna kvittrar och snart börjar trädens knoppar att brista fram. Mars månad inleddes med en färgstark auktion där konsten stod i centrum. Till utbudet hörde kvalitetsobjekt som en vacker skildring av Edens Lustgård målad i Jan Brueghel den äldres art. För de modernt intresserade hade vi på Skånes Auktionsverk nöjet att sälja ett verk av en av världens störste nu levande konstnärer, Pierre Soulages. Han kallas även för ”Den svarte målaren” p.g.a. sitt intresse för svart både som färg och som icke-färg. Med hjälp av ljusets reflektioner mot de oftast breda färgfälten transformeras det svarta och får liv genom att gå från det ytterst mörka till ett upplyst tillstånd.

För att fortsätta på det moderna temat fanns det även möjlighet att bjuda på en färgsprakande oljemålning av Ulrica Hydman-Vallien, eller två oljemålningar med tigerporträtt av Madeleine Pyk. Den som kände att en svalare kolorit är att föredra kunde istället lägga bud på ett utsökt stilleben av Einar Jolin.

Som alltid fanns det föremål för både den stora och den lilla plånboken, såsom en serveringsvagn formgiven av Alvar Aalto, fåtöljer av Carl Malmsten och Yngve Ekström, figuriner av Lisa Larson och smycke av Vivianna Torun BĂŒlow-HĂŒbe. Till detta hör även textilier, silver, militaria, keramik, kinesiskt porslin och diverse allsköns kuriosa!

Slutpriser:

 
Onlineauktion 16 februari

Smycka er med Wiwen i vår!

På Onlineauktionen den 16 februari fanns det en spännande smyckeavdelning med allt ifrån gnistrande diamanter till tidlös design av Georg Jensen och Wiwen Nilsson. För den vars blickar hellre fångas av orientens dekorativa prakt fanns det en stor samling med kinesiskt porslin att förnya hemmet med. Den som ville göra en helförändring kan passa på att bjuda på utbudet av moderna möbler med starka namn som Karl-Erik Ekselius eller Marcel Breuer. Som alltid gick det bra att bjuda på keramik, glas, mattor, konst, silver och mycket mer!

Slutpriser:

 
Onlineauktion 2 februari

På Onlineauktionen den 2 februari kunde den som älskar figuriner välja och vraka bland ovanliga pjäser av Dahl Jensen, Meissen och Kunglig Dansk. Det fanns dessutom vackra målningar, smycken, silver, skulpturer, mattor, kinesiskt porslin och spännande rariteter såsom en Hasselbladskamera med originalförpackning och tillbehör.

Våra köpstarka kunder söker högkvalitativa objekt med efterfrågan på skandinavisk design. Sälj era objekt hos oss på Skånes Auktionsverk och nå ut till tusentals köpare världen över. Smycken och armbandsur i guld säljer ni utan provision.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 19 januari

Vi på Skånes Auktionsverk hoppas att alla har vilat upp sig under julledigheten och nu var redo för årets första Onlineauktion! Nytt för i år är att vi återinfört utropspriser på alla objekt. Det fanns föremål för både den stora och den lilla plånboken. Orientaliskt porslin och silverföremål, modern konst blandat med äldre måleri, stilfulla möbler och vackra textilier och mycket mer! Håll utkik efter onlineauktionens toppobjekt, vilka är stjärnmärkta i katalogen.
God fortsättning önskar Skånes Auktionsverk!

Slutpriser:

 
 
 
 

  SKÅNES AUKTIONSVERK AB RingvĂ€gen 48SE-261 41 Landskrona   Sweden

Tel  +46 (0) 418 599 90info@skanesauktionsverk.seOrg.nr 556550-6622IBAN SE58 5000 0000 0562 3102 4644
Fax +46 (0) 418 299 90www.skanesauktionsverk.seBankgiro 5746-7623BIC ESSESESS