Julauktion 13 december 18.00

Det fanns mängder av unika och roliga prylar att ge bort till nära och kära på årets julklappsauktion. Varför inte bjuda hem stilrena möbelklassiker från Svenskt Tenn eller vackra smycken från bland annat Georg Jensen? Passa på att få till den där lyxiga känslan på juldukningen med Rosenholm silverbestick och matcha med handmålade glasserviser med tomtemotiv. Det fanns julklappar av alla de slag som passar den lilla som såväl den stora plånboken!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 29 november 18.00

November avslutades med en spännande Onlineauktion där det fanns chans att bjuda hem unika objekt för såväl samlaren som novisen. Till försäljning fanns en mekanisk speldosa i form av en burfågel som sjunger tre ljuvliga melodier, ett måste för den som annars har allt!

Det fanns textilier och mattor, där framförallt en Märta Måås-Fjetterström utmärker sig lite extra. På konstavdelningen erbjöds en målning med ett Köpenhamnsmotiv av Axel Olson, med utsikt från brodern Erik Olsons lägenhetsfönster.

Det fanns dessutom ett rikt utbud av möbler, klassiska antikviteter, kinesiskt porslin, smycken, silver och mer därtill!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 15 november 18.00

Tänk att som självaste Aladdin kunna svepa fram över världens alla riken på en flygande matta! En svindlande tanke som tyvärr begränsas av fysikens lagar, men trots detta fanns det möjlighet att ropa hem vackra, antika och semiantika orientaliska mattor på den senaste Onlineauktionen! Vem vet, kanske besitter någon av dem orientens mystiska magi?

Förutom mattor fanns det spännande smycken av bland annat Ole Lynggaard och Sigurd Persson. Som alltid fanns det utvalda guldkorn, t.ex. takarmaturen "PH-kotten" av Poul Henningsen eller en målning av Pelle Åberg, en av medlemmarna från konstnärsgruppen "De unga". Man bjöd på keramik, silver, textilier, kinesiskt porslin och allehanda ting på Onlineauktionen!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 1 november 18.00

Skånes Auktionsverk har fått det ärorika uppdraget att sälja delar av Sture Anderssons konstsamling från Kaptensgården i Landskrona.

Sture Andersson, även känd som Greven av Borstahusen, var en stor konstmagnat som under sin levnadstid var personlig vän med flertalet berömda konstnärer och som tog sig an ännu icke etablerade förmågor.

Hans samling med ca 2000 konstverk var en gång en av Europas största. Vår nästa Onlineauktion kommer att inledas med 100-talet tavlor ur denna samling. Bland verken finns flertalet vackra målningar och litografier av bland annat Vytautas Kasiulis, Alma Öhrström, Raoul Dufy och Gerhard Nordström.

Passa även på att lysa upp hemmet i höstmörkret med ett urval vackra ljusstakar. Kanske en modern klassiker av Georg Jensen, en snirklig skönhet tillverkad av Josef Frank för Svenskt Tenn eller varför inte fyra stilsäkra ljusbärare av Piet Hein? Som alltid finns det mattor och textilier, moderna möbler, glas, keramik, kinesiskt porslin och mycket mer!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 18 oktober 18.00

Nästa Onlineauktion blir en auktion med samlarinslag. För den leksaksintresserade finns det bland annat en stor modelljärnväg av märket Märklin med tillhörande landskap till försäljning. Till utbudet hör även olika separata tågmodeller och samlarbilar samt byggmaterial. Ett annat spännande objekt är ett dockhus från Rich Toys, inspirerat av Colleen Moores berömda "Fairy Castle" med tillhörande dockmöbler.

Utöver leksaker kan vi även locka samlaren av fotoutrustning då vi har flertalet filmkameror och kameror bland auktionsgodset. Från Örenäs Slott har vi nöjet att sälja stilfulla belysningsarmaturer av bland annat Carl Fagerlund och Hans Agne Jakobsson.

På konstavdelningen kan nämnas en höjdpunkt i form av boken "Dessins pour la Bible" med verk av Chagall. Det finns även målningar av de skånska konstnärerna Erik Cederberg och Johan Johansson samt värmlandskonstnären Thor Fagerkvist.

Ett utsökt ytterfoder sticker ut från de övriga orientalikaföremålen, med sin vackra dekor av blommor, fladdermöss och vaktlar, daterat ca 1870-1910.
Som alltid finns det smycken i guld och silver, hemtrevliga textilier, stilfulla möbler och nostalgiskt porslin bland de otaliga föremålen!

Välkommen på visning måndag 17 oktober kl. 13-19.
Onlineauktionen startar tisdag 18 oktober kl. 18.

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 4 oktober 18.00

Det var åter igen dags för auktion, och än en gång fyllde vi auktionssalen med spännande och unika föremål. Det fanns klassiska servisdelar, såsom tallrikar och uppläggningsfat, ur serien "Flora Danica". Det fanns även ovanliga figurgrupper, som exempelvis "Sorgen" av Gerhard Henning, tillverkad för Kunglig Dansk.

För den myntintresserade kan nämnas att en större samling med b.la. svenska 1600-talsmynt och enskilda guldmynt auktionerades ut.

På konstavdelningen fanns det spännande modern konst av Tadeusz Dominik, Sigismond Kolos-Vary och Michael Qvarsebo. Ett exceptionellt rökelsekar i blåvit dekor daterad Ming/Transition ca år 1650 rönte stort intresse. Som alltid fanns det vackra smycken, textilier, vapen och militaria, keramik, möbler och mycket mer!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 20 september 18.00

Inred hemmet inför höstens ankomst!

Många var med och bjöd på de spännande föremålen på Onlineauktionen den 20 september. Ett av kvalitetsobjekten var bronsskulpturen "Lättare än luft" av Axel Ebbe, där klassicismens och romantikens skönhetstolkning slås samman till ett graciöst uttryck i form av en ung kvinna, redo att kasta sig fram! Inom kategorin orientalika kan nämnas en buddhaskulptur i brons från 1600-talet. För den modernare smaken fanns det skulpturer och figuriner av Gunnar Nylund och Lisa Larsson. Till utbudet hörde även konst och möbler, mattor och smycken, kinesiskt porslin och keramik!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 6 september 18.00

Diamanter är en flickas bästa vän, så varför inte bli bästis med en solitärring med en briljantslipad diamant på 1,22 ct?

På Onlineauktionen den 6 september fanns det smycken för allas tycke och smak. Det bjöds på gedigna guldlänkar, klassiska pärlhalsband och modern design som George Jensen och Wiwen Nilsson. På konstavdelningen fanns det verk av Johan Jacob Bennetter, Even Ulving, Emilia Lönblad och Gustav Rudberg. Värt att nämnas är även en soffa och karmstol från 1700-talet samt vackra 1800-talsmöbler i Louis XVI-stil. För den som är intresserad av orientalika kunde vi erbjuda kinesiskt porslin och skulpturer som kommer från ett samlarhem i Göteborg. Som alltid fanns det mattor och textilier, silver och keramik, konst och kuriosa!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 23 augusti 18.00

Det finns många vackra ting där ute i världen, och flertalet har hittat till Skånes Auktionsverk. Ett stort utbud av kvalitetsobjekt presenterades på Onlineauktionen, bland annat en magnifik ring med en blåviolett tanzanit. Det fanns även ett urval läckra guldsmycken, en exceptionell bismarcklänk, ett klassiskt armband från Cartier. På konstavdelningen presenterade vi målningar och litografier av Bengt Lindström, verk av Claude Venard och Pelle Åberg samt en storslagen målning av Sven Walberg. Väl värda att nämnas är också flera möbler designade av Josef Frank för Svenskt Tenn.

Den vars hjärta klappar lite extra för silverföremål fick inte missa en handciselerad oblatask från 1600-talet. Det fanns även kuverttallrikar i silver och snygga tumlare tillverkade av Rey Urban. Till utbudet hörde även kinesiskt porslin, mattor och textilier, keramik, modern design och mer därtill!

Slutpriser ▶

Läs Mearto´s artikel om några utvalda objekt ur auktionen ▶

 
Onlineauktion 9 augusti 18.00

Nu rullar auktionerna på igen som vanligt på Skånes Auktionsverk! På den senaste Onlineauktionen fanns det föremål för alla smaker. Det gick att bjuda på ett vackert, valnötsfanerat 1700-talsskåp och även en rokokobyrå från samma århundrade. För den konstintresserade hade vi verk av bland annat Axel Sjöberg, Jenny Nyström och Bruno Liljefors. Det fanns även chans att bjuda på härliga retroserviser som Koka Blå och Koka Brun. Som alltid fanns det smycken och armbandsur, kinesiskt porslin och konsthantverk, figuriner, textilier och mer därtill!

Slutpiser ▶

 

Ta en paus ifrån hängmattan eller solstolen för nu drar det ihop sig till vår stora Sommarauktion 26 juli. Den bjöd bland annat på Axel Einar Hjorths möbelserie "Utö" och ett par spännande fåtöljer tillskrivna samme formgivare. Från Kina kommer ett magnifikt altarbord som ger hemmet den där extra unika touchen. Missa inte heller Wegners "Flag Haylard"-fåtölj och "Red and Blue chair" efter Rietvelds klassiska förlaga.

För den som söker annorlunda objekt för att komplettera inredningen säljs en samling jakttroféer med bland annat vildsvin, oryx och eland. Blir det plats över på väggen kanske det kan passa med en målning av Greta P:son Digman, Birger Ljungqvist eller Gustav Rudberg, för att bara nämna några konstnärer.

I smyckeskrinet hittar vi fina pärlcollierer och pärlarmband, mabepärlor och diamantsmycken, men för den som sökte rariteter så sålde vi en ring som enligt inskriptionen ska ha tillhört drottning Desirée och skänkts som gåva till hennes kammarherre. Ringen med tre större diamanter såldes för 15 000 kr plus provision.

Auktionen är avslutad.

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 14 juni, slutpriser

Nu har sommaren äntligen tagit fart och många av er planerar säkert den kommande semestern! Passa på att hitta favoritmöblerna till sommartorpet eller den perfekta servisen att plocka fram när det vankas jordgubbar och grädde i bersån! Några speciella objekt att nämna är en fin samling av doppåsar och dopmössor från 1700-talet, en oljemålning efter Frederick Goodall föreställande Sultan Hassans Moské i Kairo, praktfulla pjäser av Lisa Larson, Ottomanska silverföremål från 1800-talet och mer därtill!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 24 maj kl. 18

Onlineauktionen den 24 maj - färgseriegrafin "The Nun" ur sviten Ingrid Bergman var ett av toppobjekten, skapat av popkonstens mästare Andy Warhol. Den som hellre längtar till sekelskiftets Frankrike kan vi erbjuda ett verk av den dekadente Henri de Toulouse-Lautrec, mannen som gjorde Paris nattliv världsberömt.

Till försäljning fanns även målningar av Oscar Reutersvärds omöjliga figurer och på silveravdelningen utmärkte sig en stilren skål formgiven av Wiwen Nilsson. Förutom detta fanns det spännande föremål som passar såväl koja som slott. Det fanns även kinesiskt porslin, smycken, textilier, möbler, designföremål och unika rariteter!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 10 maj kl. 18

Välj och vraka bland nyinkomna föremål på Onlineauktionen den 10 maj! Missa inte Mike Francis konstverk ”Spot the dog”, ett lekfullt konstverk av kontrasterande varma och kalla färger och med stor teknisk skicklighet med motiv av en ung kvinna vid stranden. Till utbudet hörde även snygga armbandsur av märkena Omega, Ulysse Nardin och Tag Heuer. På keramikavdelningen fanns det möjlighet att bjuda på vackra vaser och skålar av Yngve Blixt. För samlaren av Vytautas Kasiulis fanns det en sober pastell med motiv av en cirkusclown. Det fanns även vackra diamantsmycken, textilier och mattor, kinesiskt porslin, glas, möbler och mycket mer!

Slutpriser ▶

 
Onlineauktion 26 april kl. 18

Onlineauktionen den 26 april inleddes med en samling av konstnären Jan Holms målningar vars innehåll omfattar kärlek, värme och en sprudlande optimism för livet! Trots att han under stora delar av sitt liv levde med cancer lät han inte sjukdomen påverka det konstnärliga uttrycket. På visningen den 25 april kl. 18 berättade galleristen Jan Jönsson mer om Jan Holm och hans konstnärskap.

Utöver Jan Holms verk fanns det litografiska blad av Chagall och Salvador Dali. För den som är intresserad av svensk formgivning och keramik fanns det chans att ropa hem någon av Lisa Larsons folkkära figurer. Det fanns även en gedigen avdelning med orientalika med buddha-statyer, vaser, tallrikar och konsthantverk. Utöver tidigare nämnda fanns det också snygga teakmöbler, vackert silver, smycken, mattor och textilier och mer därtill!

Slutpriser:

 
Onlineauktion 12 april kl. 18

Nordisk Form var temat på Onlineauktionen den 12 april och vi på Skånes Auktionsverk kunde gladeligen presentera flertalet starka namn inom kategorin.
Börge Mogensen, Svante Skogh, Bertil Fridhagen, Vicke Lindstrand, Lisa Larson, Yrjö Kukkapuro, Bertil Vallien och fler därtill.
För den som samlar konstverk av skånska konstnärer fanns det oljemålningar av Gustav Rudberg, Albert Abbe och Gustav Arne. På vår klassiska avdelning erbjöds vackra etsningar av Anders Zorn, en oljemålning av Bengt Nordenberg samt en skildring av kvinnorna vid Jesu grav målad av Melchior Paul von Deschwanden.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 29 mars kl. 18

Lagom till påsk anordnade vi på Skånes Auktionsverk en onlineauktion med temat Exklusiva smycken! Bland urvalet fanns ett vackert Art Deco-hänge med en diamant på 2,70 ct. Det fanns även ett antal spännande smycken formgivna av Ole Lynggaard, en diamantinfattad klocka av Vivianna Torun Bülow-Hübe samt flertalet högkvalitativa guld- och diamantsmycken.
För den konstintresserade fanns det möjlighet att bjuda på teckningar av Ernst Josephson, eller varför inte en mapp originallitografier av Victor Vasarely? Till utbudet hörde även ett antal akvareller, teckningar och etsningar av Sture Lundberg.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 15 mars kl. 18

Bländande smycken och praktfull konst fanns till försäljning på Onlineauktionen den 15 mars. Som exempel kan nämnas en solitärring med en oval, antikslipad diamant på över 2 CT, stilrena smycken av Wiwen Nilsson och Georg Jensen samt flertalet guldlänkar. På konstavdelningen erbjöds bland annat en pastellmålning av Vytautas Kasiulis och en blandteknik av Albin Amelin. Det fanns även möjlighet att bjuda på silver, textilier, möbler, keramik, kinesiskt porslin och mycket annat!

Slutpriser:

 
Onlineauktion 1 mars kl. 16

Fåglarna kvittrar och snart börjar trädens knoppar att brista fram. Mars månad inleddes med en färgstark auktion där konsten stod i centrum. Till utbudet hörde kvalitetsobjekt som en vacker skildring av Edens Lustgård målad i Jan Brueghel den äldres art. För de modernt intresserade hade vi på Skånes Auktionsverk nöjet att sälja ett verk av en av världens störste nu levande konstnärer, Pierre Soulages. Han kallas även för ”Den svarte målaren” p.g.a. sitt intresse för svart både som färg och som icke-färg. Med hjälp av ljusets reflektioner mot de oftast breda färgfälten transformeras det svarta och får liv genom att gå från det ytterst mörka till ett upplyst tillstånd.

För att fortsätta på det moderna temat fanns det även möjlighet att bjuda på en färgsprakande oljemålning av Ulrica Hydman-Vallien, eller två oljemålningar med tigerporträtt av Madeleine Pyk. Den som kände att en svalare kolorit är att föredra kunde istället lägga bud på ett utsökt stilleben av Einar Jolin.

Som alltid fanns det föremål för både den stora och den lilla plånboken, såsom en serveringsvagn formgiven av Alvar Aalto, fåtöljer av Carl Malmsten och Yngve Ekström, figuriner av Lisa Larson och smycke av Vivianna Torun Bülow-Hübe. Till detta hör även textilier, silver, militaria, keramik, kinesiskt porslin och diverse allsköns kuriosa!

Slutpriser:

 
Onlineauktion 16 februari

Smycka er med Wiwen i vår!

På Onlineauktionen den 16 februari fanns det en spännande smyckeavdelning med allt ifrån gnistrande diamanter till tidlös design av Georg Jensen och Wiwen Nilsson. För den vars blickar hellre fångas av orientens dekorativa prakt fanns det en stor samling med kinesiskt porslin att förnya hemmet med. Den som ville göra en helförändring kan passa på att bjuda på utbudet av moderna möbler med starka namn som Karl-Erik Ekselius eller Marcel Breuer. Som alltid gick det bra att bjuda på keramik, glas, mattor, konst, silver och mycket mer!

Slutpriser:

 
AUKTION ONLINE
LÖRDAG 28 NOVEMBER KL 14
Höstkvalitén 2015

VISNING
onsdag 25 november kl 13–20
torsdag 26 november kl 13–20
fredag 27 november kl 13–20
lördag 28 november kl 10–14


ARNE JACOBSEN , “ÄGGET”
Utropspris 25 000–30 000 SEK, såldes på Höstkvalitén
ARNE JACOBSEN , "ÄGGET"
 
Onlineauktion 2 februari

På Onlineauktionen den 2 februari kunde den som älskar figuriner välja och vraka bland ovanliga pjäser av Dahl Jensen, Meissen och Kunglig Dansk. Det fanns dessutom vackra målningar, smycken, silver, skulpturer, mattor, kinesiskt porslin och spännande rariteter såsom en Hasselbladskamera med originalförpackning och tillbehör.

Våra köpstarka kunder söker högkvalitativa objekt med efterfrågan på skandinavisk design. Sälj era objekt hos oss på Skånes Auktionsverk och nå ut till tusentals köpare världen över. Smycken och armbandsur i guld säljer ni utan provision.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 19 januari

Vi på Skånes Auktionsverk hoppas att alla har vilat upp sig under julledigheten och nu var redo för årets första Onlineauktion! Nytt för i år är att vi återinfört utropspriser på alla objekt. Det fanns föremål för både den stora och den lilla plånboken. Orientaliskt porslin och silverföremål, modern konst blandat med äldre måleri, stilfulla möbler och vackra textilier och mycket mer! Håll utkik efter onlineauktionens toppobjekt, vilka är stjärnmärkta i katalogen.
God fortsättning önskar Skånes Auktionsverk!

Slutpriser:

 
Nyårsauktionen 29 december

Nyårsauktion - Frimurarsamling och kvalitetsobjekt

Den populära Nyårsauktionen var årets sista Onlineauktion och naturligtvis varr den sprängfylld med spännande föremål! Framöver kommer kvalitetsobjekten samsas med veckogodset vilket gör varje auktion mer intressant. Vi börjar redan nu genom att stjärnmärka utvalda föremål i katalogen. Som exempel kan nämnas en vacker vas formgiven av Berndt Friberg, mattor av Märta Måås-Fjetterström, fåtöljer av Bruno Mathsson, konst av Marcus Larson och Jules Schyl samt stolarna "Spotty" designade av Peter Murdoch. Auktionen inleddes med en samling Frimurarföremål med bland annat unika fickur, smycken och glas. Förutom detta fanns det antika och moderna möbler, spännande glas och keramik, smycken och orientpärlor, stilrena armbandsur och mycket mer!

Skånes Auktionsverk önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt år!

Slutpriser:

 
Online julauktion 8 december

Julauktionen inleddes med en samling konstglas från samtida konstnärer där den klubbade summan går oavkortat till Rädda Barnen. Passa på att göra en god gärning samtidigt som du köper julklapparna till nära och kära! Förutom konstglas fanns det som vanligt smycken av alla de slag, spännande silverföremål, udda keramik, dekorativ konst, designmöbler, kinesiskt porslin, orientmattor, skulpturer m.m.

Slutpriser:

 
Slutpriser.

Modern design är temat som går som en röd tråd genom Onlineauktionen den 3 november. Det fanns möbler formgivna av Bruno Mathsson och Carl Malmsten, fina prydnader från Svenskt Tenn och sällsynta figuriner av Lisa Larson. Som alltid fanns det gott om vackra smycken och armbandsur, glaskonst, keramik, kinesiskt porslin, silverföremål och diverse klenoder från land och rike runt.
Slutpriser:

 
Slutpriser

Det fanns spännande objekt på Onlineauktion 20 oktober. Det fanns guld- och silverföremål till försäljning, bland annat flertalet mynt, vackra smycken och matsilver. Den som ville smycka hemmets väggar kund införskaffa trevlig modern grafik av namn som Enrico Baj, Johnny Friedlaender, Victor Vasarely och Madeleine Pyk. I möbelväg gick både antikviteter och modern design under den virtuella klubban, t. ex. tidningsstället ”Zink” formgivet av Jonas Bohlin. Till utbudet hörde även glas och keramik, textilier, vintage, kinesiskt porslin, konsthantverk, skulpturer och mycket mer!
Slutpriser:

 
Slutpriser

Skånes Auktionsverk inledde hösten med en fullspäckad onlineauktion där temat var vintage. Med närmare 400 utrop av kläder, väskor, accessoarer och smycken fanns det garanterat en stil för alla. Till utbudet hörde chica väskor från bland annat Louis Vuitton och Chanel, vackra scarves från Hermès och Gucci, klassiska trenchcoats från Burberry samt smycken från modehusen Givenchy och Dior. Som alltid gick det även bra att bjuda på konst, glas, keramik, möbler, kinesiskt porslin, silver och mer därtill.

Slutpriser...

 
Onlineauktion 22 september kl 18

September månad avslutas med en gedigen Onlineauktion. Passa på att hitta dyrgriparna och unika föremål på Skånes Auktionsverk! Till utbudet kan nämnas oljemålningar av bland annat Sven Jonson och Axel Olson. Det finns dessutom ett rikt utbud av både moderna och äldre smycken, guldmynt, kinesiskt porslin, keramik, textilier, möbler, glaskonst, skulpturer och mycket mer!
Slutpriser:

 
Onlineauktion 8 september kl 18

Nästa Onlineauktion äger rum 8 september. Inred hemmet i höst med en personlig stil och var med och bjud på allt från antikviteter till modern design. Välj mellan spännande konst, stilfulla möbler, vackra textilier, keramik, porslin, smycken, silver och mycket mer!
Slutpriser:

 
Onlineauktion 25 augusti kl 18

Den 25 augusti var det dags för Onlineauktion och i utbudet fanns en samling konstglas formgivna av makarna Ulrica Hydman-Vallien och Bertil Vallien, pokalvaser, snapsglas, konstföremål och mycket mer. Förutom detta fanns det vackra smycken och silverföremål, keramik, kinesiskt porslin, textilier, allmogeföremål, möbler, konst och unik kuriosa.
Slutpriser:

 
Onlineauktion 11 augusti

Mellan värmebölja och regnskur kan det vara avkopplande med en Onlineauktion! Det fanns föremål för alla och envar: stilfulla möbler, vackra bruksföremål och spännande konst. Man kunde bjuda på kinesiskt porslin, keramik, textilier, silver och udda rariteter såsom en vägglampett av Glössner eller en samling konstglas av Erik Höglund.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 28 juli kl 18

Tisgens fina onlineauktion bjöd på höga priser, där "Slaget i Öresund 1658", oljemålning av Ludvig Richarde (1862–1929) nådde hela 100 000:–. Penselvaser, Kina, Qing-dynasti, 18/1900-tal, 42 000:–. Dalahäst, 1800-talets slut/1900-talets början, 30 000:–. Penselvaser, Kina, Qing-dynasti, 18/1900-tal, 26 000:–. Solitärring, 18K vitguld besatt med en prinsesslipad diamant, 1,12 ct, 30 000:–. Sittande Guanyin i skuret och skulpterat trä, 20 000:–.
Övriga slutpriser:

 
Konstevent 2015 Nordic Sea Winery

Nordic Sea Winery i Simrishamn har låtit verksamma konstnärer på Österlen ge sitt artistiska uttryck och personliga tolkning av varsitt ekfat, ekfat som tidigare lagrat ett vin producerat på Nordic Sea Winery. Tillsammans med Skånes Auktionsverk auktionerades dessa fantastiska och varierande konstverk ut.
För mera info: www.nordicseawinery.se     Slutpriser:

Information om betalning och hämtning:
Efter avslutad auktion erhålles en faktura från Skånes Auktionsverk och därefter görs betalning direkt på bankgiro 5746-7623. När ekfaten är betalda hämtas de på Nordic Sea Winery, Vingatan 2, Simrishamn. Önskas transport kan Nordic Sea Winery arrangera detta mot självkostnadspris. Hämtning kan ske under Showroom's ordinarie öppettider: nordicseawinery.se/boka/.
Efter försäljningen kommer hälften av intäkterna att gå till Marint Centrum i Simrishamn och deras projekt för främjande av havsmiljö i Östersjön.

 

 
Vårkvalitén 2015 är nu avslutad. Auktionens dyraste objekt blev oljemålningen "Fredsmorgon" av Waldemar Lorentzon, såld för 120 000 SEK. Läs mer här om övriga objekt på auktionen:
Se alla slutpriser här.
 
Onlineauktion 16 och 17 juni

Nästkommande Onlineauktion är sprängfylld med föremål, därför är den uppdelad på två dagar. 16-17 juni är det således dags för en dubbelauktion, vilket blir den största på 10 år! Det finns vackra ting för alla åldrar och för såväl den lilla som den stora plånboken. Välj och vraka bland smycken, silver, konst, möbler, textilier, kinesiskt porslin och konsthantverk samt mycket mer!

Visning för de båda auktionerna sker på måndag 15 juni kl. 13-20.
Onlineauktion, katalog dag 1, startar tisdag 16 juni kl. 18. Till katalogen för dag 1
Onlineauktion, katalog dag 2, startar onsdag 17 juni kl. 18. Till katalogen för dag 2

Trevlig sommar!
Önskar Skånes Auktionsverk

 
Onlineauktion 5 maj

Köp konfirmations- och studentpresenterna hos Skånes Auktionsverk. Det finns trevliga silverföremål till försäljning, likaså spännande smycken av både äldre och modernare design. Till utbudet hör även konst, kinesiskt porslin, textilier, möbler keramik, glas, skulpturer och mycket mer!
Slutpriser:

 
Onlineauktion 21 april

Det var åter dags för Onlineauktion. Man kunde välja och vraka bland ett stort utbud av föremål, bland annat vackra smycken av märket PEDIGO Design. Är det kanske dags att byta ut målningarna där hemma mot något annat? Många var med och bjöd på konstverk av Felix Hatz, Erik Cederberg, Lennart Jirlow, Ellen Trotzig och många fler. Till utbudet hörde även kinesiskt porslin, mattor, silver, konstglas, armbandsur, keramik och nautica.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 31 mars

Förnya den egna stilen till påsk!
På den kommande Onlineauktionen finns det för den trendkänslige ett utbud av vackra vintage-föremål från bland annat Kenzo och Mulberry. Komplettera med fräcka accessoarer, spännande smycken och stilrena armbandsur. Den som hellre vill skapa en ny stil i hemmet kan bjuda på flertalet retro-möbler, dekorativa textilier eller ovanliga rariteter från världen över. Till utbudet hör även konst, silver, keramik, kinesiskt porslin, konsthantverk, militaria och en samling med fickur.
Visning äger rum måndag 30 mars kl. 13-20. Onlineauktionen startar tisdag 31 mars kl. 18.
Glad påsk önskar Skånes Auktionsverk
Slutpriser:

 
Onlineauktion 17 mars

Tänk att kunna svepa fram genom landet på en Harley Davidson av årsmodell 1943, med kaffeservisen "Berså" av Stig Lindberg nedpackad i picknickkorgen för att vid tillfälle avnjuta en trevlig kafferast i vårvädret. Denna upplevelse kan bli verklighet! Gå in redan idag och bjud på de spännande föremålen som klubbas på Onlineauktionen 17 mars. Det finns dessutom en stor samling med vackra fickur till försäljning, liksom unik kuriosa, möbler, textilier, konst, smycken, silver, orientaliskt porslin och mycket mer!
Slutpriser:

 
Onlineauktion 3 mars

En gång i tiden grävdes det efter guld i USA, nu finns guldet istället som gedigna, vackra smycken på auktion. Var med och bjud på fiskbenslänkar, x-länkar, pansarlänkar och ringar med infattade diamanter på den kommande Onlineauktionen. För den konstintresserade finns det målningar av bland annat Jules Schyl och Pär Siegård. Som alltid, på Skånes Auktionsverk, går det bra att bjuda på silver, keramik, mattor, kinesiskt porslin, möbler, äldre måleri, och allehanda udda ting!
Slutpriser:

 
Onlineauktion 17 februari

PEDIGO Design var en grossist för pärlor, diamanter och guld (därav namnet Pe-Di-Go). Företaget startades av Anna-Lisa Törndahl 1985, efter att hon hade hoppat av som sjuksköterska för att ägna sig åt sin hobby på heltid. Hon reste land och rike runt för att sälja sina pärlor och andra smycken till juvelerarfirmor, men bland hennes kunder fanns också både kungligheter och adel. Anna-Lisa designade många av smyckena själv och gjorde sig också känd i branschen för sina collier-lås. 2014 lades företaget ned. Den 17 februari säljer Skånes Auktionsverk ett urval smycken från PEDIGO Design. Dessutom finns det många andra fina smycken och armbandsur samt möbler, textilier, konst, kinesiskt porslin, glas, keramik och mycket mer!
Slutpriser:

 
Höga noteringar på onlineauktionen 3 februari

Oljemålning, oidentfierad konstnär, 1800-tal: 55 000 SEK. Oljemålning, oidentfierad konstnär, 1700-tal: 42 000 SEK. Plåtmynt, koppar. 1 daler, Carl XI 1676: 20 000 SEK. Vaser, Kina, 1800-tal: 19 000 SEK. Grafiskt blad "De tre Gustavianerna", Johan Peter Pichler Wienna,1805: 19 000 SEK. Figurin, Goldscheider, Josef Lorenzl: 10 000 SEK.

 
Onlineauktion 3 februari

Årets andra auktion inleddes med vackert konstglas från Flygsfors ur Jan Bäckmans samling. Från att ha varit ett litet glasbruk som tillverkat fönsterglas kom nya krafter att förändra verksamheten till att istället producera prydnads- och belysningsglas. Under sin storhetstid var Flygsfors glasbruk det största i Europa avseende denna tillverkning med fler än 200 anställda. Den som mest skulle komma att prägla tillverkningen var den produktive Paul Kedelv (1917-1990). Under åren 1949 – 1956 var han knuten till glasbruket och 1952 lanserades, på en utställning i Stockholm, en av företagets största succéer genom konstglasserien "Coquille".
Förutom glaskonst fanns det möjlighet att bjuda på intressanta stenåldersföremål upphittade i Sverige och Danmark. Samlingen kommer från Erik Andersson (1895-1981), Bromölla.
Till auktionens utbud hör även silver, smycken, konst, möbler, textilier och mycket mer.
Slutpriser:

 
Vi tar ton för det nya året, stor samling musikinstrument med på denna auktion.

De utmärkande objekten för årets första Onlineauktion är en stor samling musikinstrument med bland annat gitarrer, fioler, dragspel, trumpeter och musikmöbler. Även den ickemusikaliske kan hitta spännande föremål då vi som vanligt har konst, silver, smycken, textilier, keramik, möbler och kinesiskt porslin till försäljning.

Slutpriser:

 
Nyårsauktion online måndag 29 december kl 14

Skånes Auktionsverk har nöjet att sälja Bellman-museet från Aspa Herrgård, Askersunds kommun, Närke. Samlingen kommer att inleda dagens evenemang. Därefter följer en fullspäckad Nyårsauktion med unika och spännande föremål. Inled det nya året med möbler designade av Axel Einar Hjorth och Hans J. Wegner, eller ropa hem vackra smycken av Ole Lyngaard och Wiwen Nilsson. Till utbudet finns även en samling konstglas av Ulrica Hydman-Vallien samt silver, kinesiskt porslin, textilier, keramik och mycket mer. Nyårspresenterna hittar ni hos Skånes Auktionsverk eller köp ett presentkort i kundtjänst till någon du tycker om!

Hugo Anderssons kinesiska myntsamling
Hugo Andersson (1927–2008) Lund, docent i entomologi, var en hängiven samlare. Han hade många olika samlingar; främst kinesiska mynt, cigarraskar i trä, flinta och böcker och då speciellt reseskildringar. Hugo var mycket intresserad av naturen både lokalt och i världen och även av olika kulturer i hela världen. Hugo samlade kinesiska mynt när han på 60- och 70-talen reste mycket, både privat och i arbetet, t ex brukade han gå på loppmarknader i Paris där man på den tiden kunde göra fynd. Myntsamlingen av asiatiska mynt med tonvikt på Kina spänner över mer än 2000 år med avstamp i Schang dynastin fram till idag.

Hugo Andersson fotograferad i en bambuskog på Sri Lanka under en forskningsresa i zoologi på 1960-talet.
Slutpriser
 
Julklappsauktion 9 december kl 18.00

Vill du ge dina nära och kära en unik gåva till jul? Köp julklapparna på Onlineauktionen 9 december. Auktionen blir en av årets mest välfyllda med över 1000 objekt som söker nya ägare. Utbudet består av konst, textilier, keramik, möbler, kinesiskt porslin, vintage, silver och smycken.
Julklappstips: Köp ett presentkort hos Skånes Auktionsverk!
God Jul!
Önskar Skånes Auktionsverk.

Slutpriser:

 
Fina prisnoteringar på Skånes Auktionsverks Höstkvalité online
Vår första kvalitetsauktion online, Höstvalitén 2014 är nu avslutad, läs mera om höjdpunkter och slutpriser här.

Auktionens dyraste objekt: magnifik solitärring på 4,0 ct. besatt med en briljantslipad diamant på ca 4,0 ct.
Slutpris: 220 000 SEK.
Bildgalleri ifrån visningen av Höstkvalitén 2014
Visningen har nu öppnat, och här ligger bilder som för er som inte kan närvara visar hur den ser ut. Klicka på bilden till höger så kommer ni vidare till vårt bildgalleri.
 
Onlineauktion 21 oktober

21 oktober var det dags för Onlineauktion. För samlaren av glaskonst fanns det tillfälle att bjuda på ovanliga och vackra pjäser ur en samling formgiven av Ulrika Hydman-Vallien. Förutom glaskonst erbjöds skulpturer och figuriner formgivna av svenska konstnärer som Lisa Larsson och Åke Holm. Till utbudet hörde även guld- och silversmycken, kinesiskt porslin, mattor och textilier, konst, möbler, silverföremål och unikum.

Slutpriser:

 
Höstauktion 4 november

På denna Onlineauktion fanns det ett brett sortiment av spännande och unika föremål som sökte nya ägare. Bland annat kaffekopparna "Adam" av Stig Lindberg, ovanliga figuriner av Lisa Larson, glaskonst av Ulrica Hydman-Vallien och flertalet vackra silverobjekt. Förutom detta erbjöds konst, möbler, textilier och mattor, smycken, kinesiskt porslin och mycket mer!
Slutpriser:

 

Med Mercurius som beskyddare över handeln bjöd Skånes Auktionsverk in till Vårkvalitén 2014!

Vårkvalitén är nu avslutad, läs mera om höjdpunkter och slutpriser här.
 
Om Vårkvalitén på Landskrona Direkt
Om Vårkvalitén på Barnebys blogg

Vår beskyddare "Mercurius", Giovanni da Bologna ca 1529-1608, Flandern/Italien, efter, nådde slutpriset 85 000 SEK.

 
Onlineauktion 7 oktober

Oktober inleddes med en gedigen Onlineauktion där flertalet spännande föremål gick under den virtuella klubban. För samlaren av leksaker fanns det ett utbud av bland annat Steiffnallar, samlarbilar och äldre plåtleksaker. Det fanns dessutom möjlighet att bjuda på kinesiskt porslin, konst, textilier, möbler, smycken, silver och vackert konstglas av bland annat Ulrica Hydman-Vallien, Kjell Engman och Wilke Adolfsson.

Slutpriser:

 
Onlineauktionen 23 september

Tisdag 23 september hölls september månads andra Onlineauktion. Den omfattade ett stort utbud av smycken och armbandsur. Det fanns också möjlighet att bjuda på möbler, konst, silver, keramik, mattor och textilier, kinesiskt porslin, glaskonst och mer därtill.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 9 september

September inleds med en Onlineauktion där det finns möjlighet att bjuda på spännande, modern konst. Varför inte en färgstark målning av Oscar Reutersvärd eller ett verk med Olle Baertlings geometriska former? Till utbudet finns även smycken, möbler, silver, armbandsur, keramik, kinesiskt porslin, textilier, vapen och militaria samt allehanda unika ting.

Slutpriser:

 
Onlineauktion 26 augusti Återigen fanns det möjlighet att bjuda på skulpturer, både europeiska och orientaliska, på Onlineauktionen 26 augusti. Förutom detta fanns det flertalet armbandsur, möbler, konst, keramik, kinesiskt porslin, smycken, silver, vapen, och mycket mer.

Slutpriser:

 
Frossa i skulpturer på Skånes Auktionsverk

Tisdagen den 12 augusti kl. 18 hölls en välfylld Onlineauktion där det fanns möjlighet att bjuda på ett stort antal skulpturer komna från ett samlarhem. Bland annat fanns verk av Sigge Berggren, Helge Högbom, Axel Olsson och Jens Jakob Bregnö. Den som ville införskaffa nya möbler kunde välja bland ett gediget sortiment och som alltid fanns det konst, silver, smycken, keramik, kinesiskt porslin, textilier och allehanda rariteter.

Slutpriser


 
Välkomna till vår stora sommarauktion tisdag 22 juli kl. 12.00

Vi höll en fullspäckad sommarauktion med 1220 rop, som vid detta tillfälle innehöll ett extra stort utbud av silver och smycken. Det fanns även möjlighet att bjuda på spännande möbler, textilier, konst och unik kuriosa.

Auktionen var en traditionell klubbauktion, vilken hölls i auktionssalen.

Slutpriser

 

 
Med Mercurius som beskyddare över handeln bjuder Skånes Auktionsverk in till Vårkvalitén 2014!
Här presenteras en fullspäckad auktionskatalog bestående av 800 rop där vi inviterar till många intressanta upplevelser inom objektens, formgivningens och kulturhistoriens områden.

Visning katalognr 435-800:
Söndag 1 juni 10-12

Auktion dag II, katalognr 435-800:
Söndag 1 juni kl 12
Konsthantverk och diverse 435–501
Mattor och textilier 502–552
Orientalisk keramik 553–739
Orientaliskt konsthantverk 740–800

Ringvägen 48, 261 41 Landskrona
Kundtjänst: +46(0)418-599 90

 

Slutpriser dag I, katalognr 1-434

Slutpriser dag II, katalognr 435-800

 
Till katalogen / Catalogue preview:
Läs mer om Vårkvalitén / Read more about the Important Sale:
Conditions in english 中文 Conditions in ChineseRegistration for new customers

Fem olika sätt att bjuda på auktionen:
Du behöver ha ett eget kundnummer. Saknar du kundnummer kan du ansöka om det via vårt formulär:
  • På plats, bjud direkt hos oss i auktionssalen. Adress Ringvägen 48, 261 41 Landskrona.
  • Skriftligt inropsuppdrag, lämna ditt maxbud via vår kundtjänst, fax 0418-299 90 eller e-post info@skanesauktionsverk.se, vi bevakar sedan föremålet för din räkning upp till ditt maxbud eller lägre.
  • Inropsuppdrag via internet. Fram tills auktionen startar 12.00 båda dagarna kan du lägga ditt maxbud på respektive auktion via nätet på Skånes Auktionsverks hemsida efter inloggnning med kundnummer och lösenord.
  • Telefonbud, Skånes Auktionsverk hjälper dig att bjuda på telefon. Vi ringer upp dig vid aktuellt katalognummer (föremål). Fyll i formuläret för telefonbud före 8.00 auktionsdagen eller kontakta oss på 0418-599 90 dagen före auktion för att beställa telefonbud.
  • Livebudgivning via internet, följ auktionen och bjud online i realtid vid din dator. Denna funktion aktiveras för ditt konto efter ansökan via epost stanislaw@skanesauktionsverk.se senast auktionsdagen 10.00.
  • Akuta inropsuppdrag kan lämnas på telefonnummer +46(0)418-60 00 48 eller e-post absenteebids@skanesauktionsverk.se under auktionen.

För konditionsrapporter kontakta:
Staffan Sjöberg staffan@skanesauktionsverk.se
Orientaliskt porslin och konsthantverk:
Ian Hamilton ian@skanesauktionsverk.se
Smycken: Pia Staël von Holstein pia@skanesauktionsverk.se

 
Traditionell slagauktion och online

Skånes Auktionsverk har nöjet att presentera vårens sista Onlineauktion, med en liten modifikation! Med start kl. 16 inleds dagen med en traditionell slagauktion, för Kronofogdens räkning. Därefter tar Onlineauktionen vid med start kl. 18. Som vanligt finns det ett stort utbud av kinesiskt porslin, silver, smycken, textilier, äldre och modernare möbler, vapen, africana, konst och mycket mer!

Observera att det är p.g.a. Kronofogdens föreskrifter som en slagauktion äger rum. Objekten visas i separat katalog på hemsidan. Resterande föremål säljs Online.

Hjärtligt välkomna på visningen måndag 5 maj kl. 13-20, och till slagauktionen som startar kl. 16 tisdagen 6 maj.

Slutpriser på slagauktionen 16.00:
Slutpriser på onlineauktionen 18.00:

 
Charmiga möbler och stilsäkra smycken - Onlineauktion 22 april

Vi avslutar april månad med en gedigen onlineauktion, med ett stort utbud av möbler, textilier, smycken, silver, kinesiskt porslin, keramik, armbandsur och allehanda ting. Kom igång med vårstädningen av hemmet – ut med det gamla, och in med något nytt, trevligt och charmigt!
Tisdag 22 april kl. 18 startar auktionen. Visning äger rum måndag 21 april kl. 13-17. Observera den förkortade visningstiden!

Slutpriser:

 
Smycken och Art Deco - Onlineauktion 8 april

Tisdagen 8 april, kl. 18 är det åter dags för auktion. Utmärkande objekt är bland annat vackra Art Deco-möbler och ett stort utbud av guld- och silversmycken. Som alltid finns det möjlighet att bjuda på kinesiskt porslin och orientaliskt konsthantverk. Vi har dessutom textilier, silver, konst, keramik, möbler, designföremål och mycket mer! Skapa en trivsam hemmamiljö under våren med en blandning av gamla och nya föremål från Skånes Auktionsverk.
Välkommen på visning måndagen 7 april kl. 13-20.

Slutpriser:

 
Onlineauktion tisdag 25 mars kl 18.00

Mars månad avslutas med en fullspäckad auktion där vi kan erbjuda högkvalitativ keramik och stengods formgivet av Gunnar Nylund med flertalet stora svenska formgivare. Vi har dessutom ett stort utbud av orientaliskt porslin och konsthantverk samt en omfattande samling africana i form av masker och skulpturer. Det finns även möjlighet att bjuda på spännande möbler, textilier, smycken, silver, konst och unik kuriosa.
Auktionen startar 25 mars kl. 18. Vi hälsar alla varmt välkomna på visning 24 mars kl. 13-20.

Slutpriser:

 
Onlineauktion tisdag 11 mars kl 18.00

Månadens första Onlineauktion startar 11 mars kl. 18. Till utbudet kan vi erbjuda serviser och porslin såsom "musselmalet" och "blå eld". Vi har även vackra fajanser från 1700-talet med ursprung från Spanien och Frankrike.
Den som vill förnya hemmets belysningsmöjligheter kan passa på att välja bland ett stort antal ljuskronor och takarmaturer, och som alltid har vi möbler, konst, textilier, kinesiskt porslin, silver, smycken, skulpturer och allehanda spännande ting.
Visning sker måndagen 10 mars kl. 13—20. Utökad visning och öppet för in- och utlämning, detta innebär att det även går bra att lämna in gods till försäljning i kundtjänst.
Hjärtligt välkomna!
Slutpriser:

 
Onlineauktion tisdag 25 februari kl 18.00

Nästa onlineauktion startar tisdagen 25 februari kl. 18. Bland annat finns det möjlighet att bjuda på partier av äldre leksaker och leksaksbilar av märkena Dinky- och Corgi Toys. Vi har dessutom ett stort utbud av vackra smycken och som alltid möbler, silver, kinesiskt porslin, konst och textilier.
Välkommen på visning måndagen 24 februari kl. 13—20. Utökad visning och öppet för in- och utlämning, detta innebär att det även går bra att lämna in gods till försäljning i kundtjänst.
Varmt välkomna!

Slutpriser:

 
Onlineauktion tisdag 11 februari kl 18.00

Tisdagen den 11 februari, kl. 18.00 startar nästa onlineauktion. Till utbudet kan vi presentera flertalet danska figuriner, vackra silverföremål såsom ljusstakar och unika smycken samt ett stort och varierande utbud av kinesiskt porslin. Vi har dessutom danska takarmaturer från Louis Poulsen, nygotiska kandelabrar och modern möbeldesign av bland annat Carl Malmsten. Utöver detta finns det även möjlighet att bjuda på konst, möbler, textilier, glas, keramik och spännande kuriosa.
Vi vill påminna nya som gamla kunder att tätare auktioner kräver snabbare avhämtning av vunna objekt. Det är därför viktigt att kunder hämtar sina inrop senast måndagen efter aktuell auktion. Därefter tillkommer en lagringskostnad av 25:- per rop och påbörjad vecka. Vi kan också teckna lagringsavtal för längre perioder till en kostnad av 225:- /månad och kvm.
Vi hälsar alla varmt välkomna på visningen måndagen 10 februari, kl. 13-20.

Slutpriser:

 
Efter en lyckad första onlineauktion, ladda inför kommande auktion, tisdag 28 januari

Årets första onlineauktion visade sig vara mycket uppskattad, vilket vi på Skånes Auktionsverk är mycket glada för och vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder tätare intervaller mellan auktionerna. På kommande auktion blandar vi som vanligt modern design med antikviteter. Vi kan erbjuda stilsäker formgivning av Piet Hein och Josef Frank samt blandad kuriosa såsom vackra fickur, bordsfotogenlampor, "sjuan"-stolar och mycket mer. Som alltid har vi även ett varierat utbud av smycken, silver, kinesiskt porslin, textilier, möbler och konst.
Vi vill påminna nya som gamla kunder att tätare auktioner kräver snabbare avhämtning av vunna objekt. Det är därför viktigt att kunder hämtar sina inrop senast måndagen efter aktuell auktion. Därefter tillkommer en lagringskostnad av 25:- per rop och påbörjad vecka. Vi kan också teckna lagringsavtal för längre perioder till en kostnad av 225:- /månad och kvm.
Nästa onlineauktion startar kl. 17 tisdagen 28 januari. Visning äger rum måndagen 27 januari kl. 13—20. Vi håller dessa måndagskvällar långöppet för in- och utlämning, vilket innebär att det går bra att lämna in gods till försäljning i kundtjänst.
Välkomna!   
Slutpriser:

 
Händelserikt 2014 hos Skånes Auktionsverk

Auktionsdagen inleds med visning kl. 13.00 och föremålen börjar klubbas Online kl. 17.00. Vi håller denna kväll öppet för in- och utlämning till kl. 21.00, vilket innebär att det även går bra att lämna in gods till försäljning i kundtjänst.
Utökad auktionstäthet innebär också snabbare omsättning på våra lager. För att kunna hålla en hög servicenivå till alla våra kunder är det därför av största vikt att inköpta rop avhämtas senast måndag efter auktion. För rop som inte avhämtats tillkommer en lagringskostnad av 25:- per rop och påbörjad vecka. Vi kan också teckna lagringsavtal för längre perioder till en kostnad av 225:-/månad och kvm.
Vi ser fram emot att få erbjuda såväl gamla som nya kunder ett inspirerande och glädjerikt auktionsår 2014!

Slutpriser:


 
Nyårsauktionen
Nyårsauktion

Som avslut på ett givande och händelserikt år arrangerade vi på Skånes Auktionsverk traditionsenligt den populära Nyårsauktionen, som även blev årets mest omfångsrika. Vi erbjöd en omfattande samling keramik av bland annat Carl Harry Stålhane och Gunnar Nylund samt vackra golvvaser från Wallåkra. Det fanns även passande föremål till nyårsfirandet. Varför inte bjuda på champagneglas från 1800-talet, eller ropa in ett par glacéhandskar till aftonklänningen?
Auktionssalen fylldes dessutom av unik kuriosa med stor variation, såsom utsökta figuriner av Dahl Jensen, dekorativa uppsatsvaser i silver, musikinstrument, motorcyklar, skeppsmodeller och mycket mer. På auktionen fanns även ett utbud av moderna möbler formgivna av de danska giganterna såsom Finn Juhl, Hans J Wegner och Börge Mogensen. Förutom ovan nämnda föremål hade vi som vanligt ett stort utbud av smycken, silver, konst, kinesiskt porslin, textilier och spännande kuriosa.

Slutpriser...
Vi på Skånes Auktionsverk önskar alla ett Gott Nytt År!

 
Objekt 301, 370-381, 383-399, 406-427, 433, 893, 901-906, 936-950 som säljes för kronofogdens räkning utgår dessvärre ur nyårsauktionen.
The items 301, 370-381, 383-399, 406-427, 433, 893, 901-906, 936-950 which were to be sold on the behalf of the enforcement service are regrettably withdrawn from the New Year's Auction.

Var med på auktionen live hemifrån via internet!

Vill du delta live i Nyårsauktionen via internet, måste du ansöka om detta specifikt via mail under adress stanislaw@skanesauktionsverk.se. När vi fått din ansökan kommer vi att aktivera livebudgivnings-
funktionen för dig för denna auktion. Observera att livebudgivning via internet under auktionen endast är möjlig efter ansökan och aktivering. Ni som redan har fått livebudgivningen aktiverad fortsätter att ha den även under denna auktion.
If you want to participate in real time via internet in the New Year Sale, you need to apply for this by e-mail to the address stanislaw@skanesauktionsverk.se. Once we receive your application, we will activate the live bidding function for you for this auction. Please note that live bidding over internet during the auction is only possible after application and activation. Those of you who already had this function activated can use it also on this auction.
 


 

 

Höstkvalitén bjöd på tio klubbslag över 100 000 SEK.

Akvareller, åtta stycken, Kina, klubbade för 660 000 SEK.
Skånes Auktionsverk bjöd på en fullspäckad höstkvalité med ovanligt höga priser, där mycket låg ovanför och runt hundratusenkronorsstrecket. En av de riktiga höjdpunkterna var åtta kinesiska akvareller från 1600-talet som slutligen klubbades för hela 660 000 SEK. En annan höjdare var GAN (Gösta Adrian-Nilsson) målningen "Hockeyspelare" från 1930-talet, som klubbades för 300 000 SEK. Hela nio rop ur Axel Einar Hjorts sportstugeserie auktionerades också ut, där "Utö" konsol-/biblioteksbord utmärkte sig med ett klubbslag på 170 000 SEK. Sammanlagt klubbades på Skånes Auktionsverks Höstkvalité objekt för 7 miljoner SEK vilket gör dagens auktion till den mest framgångsrika i företagets historia!
 
Läs mera om andra höjdpunkter här.

Slutpriser      Final Prices

 

 

Den var lappad och lagad, den 30 cm höga porslinsfiguren föreställande barmhärtighetsgudinnan Guanyin från Dehua i Kina. Ändå var Pia Staël von Holstein beredd på att priset skulle kunna skjuta i höjden.

Under budgivningens gång steg spänningen och för inlämnarna började gåshuden alltmer ge sig till känna. Vid 500.000 kronors-strecket gick ett sus genom lokalen och ovationer hördes då klubban slutligen föll på hela 820.000:-.

 
Läs mer här:

Kvp/Expressen
Helsingborgs Dagblad
LandskronaDirekt
Aftonbladet

 
OKTOBERAUKTIONEN TISDAG 22 OKTOBER KL 17.00

Slutpriser            Läs mer Oktoberauktionen...

 

Den 17 september var det åter dags för månadsauktion på Skånes Auktionsverk. Som vanligt hade vi många vackra föremål såväl för den inbitne samlaren som för den nye köparen. När höstmörkret sakta lägger sig vill man ha det lite extra mysigt. Många passade därför på att hitta föremålen som skänker glädje och samtidigt gör hemmet ombonat inför den kyliga årstiden. Mattor och textilier skapar en känsla av värme, konst ger liv åt väggarna och en ny servis piffar upp middagstillställningarna, blanda modernt med gammalt och inred med en personlig stil.
Månadens auktion bjöd på vackra textilier, möbler, silver, keramik, konst, kinesiskt porslin, smycken och mer därtill!

Slutpriser

 
Månadsauktion 27 augusti

Hösten närmar sig med stormsteg och i och med att naturen byter färg är det kanske dags för en förändring i det egna hemmet? Vi på Skånes Auktionsverk hade på senastee månadsauktion ett stort utbud av möbler, allt ifrån rokokofåtöljer till soffbord i dansk 60-tals design. Så här i terminsstart behöver kanske den nyutflugne studenten några väl valda föremål till den första lägenheten, och för den redan inbodda finns många fina nyförvärv. Lys upp tillvaron i det nalkande höstmörkret med belysning från Verner Panton, byt ut det invanda mot något nytt, och skapa ett trivsamt hem med våra auktionsföremål. Vi har dessutom konst, textilier, glas, porslin, orientalisk keramik, silver och ett stort utbud av smycken.

 

Se slutpriserna

 

 

 

 
Månadsauktion 6 augusti 17.00

I augusti var det dags för en ny säsong med nya spännande föremål som letar efter nya ägare. Slutpriser...

 


Fansen och musikälskarna slöt upp denna soliga dag i Folkets Hamn i Helsingborg när bob hund och Skånes Auktionsverk i ett dynamiskt samarbete auktionerade ut bandets unika objekt under en fartfylld och väldigt rolig auktion som stundom även präglades av känslomässigt allvar.

Stutpriser...

Se bilder här ifrån auktionen...

Åtråvärd rekvisita under klubban.
 

Månadsauktion 28 maj 17.00

Månadens auktion blev även vårens mest välfyllda, där över 1100 objekt letade efter nya hem! Vi på Skånes Auktionsverk hade nöjet att presentera ett femtiotal målningar av konstnären Fabian Emond, verk som tidigare aldrig varit ute på marknaden.

Fabian Emond föddes 1891 och växte upp i en företagsam familj där faderndrev en tunnbindarverkstad med ett flertal anställda. Han hade fyra bröder och alla fem blev affärsmän och företagare. Intresset för konst var redan djupt rotat i familjen, där fadern ofta målade på sin lediga tid.Det var Fabian Emond och dennes bror Martin Emond, som kom att föra detta intresse vidare.

Fabian Emond utbildade sig på ett flertal konstskolor i Sverige och Köpenhamn och deltog 1919 på konstutställning vid Skånes Konstförening. Hans ungdomsår genomsyras av det konstnärliga intresset, vilket driver honom att söka utbildningar både i Frankrike och Italien.

Tillsammans med bröderna Emil och Martin startar Fabian Emond konfektionsföretaget Emil Emond AB i Landskrona, härmed gör han ett konstnärligt uppehåll under tio år. Bröderna kommer med sin gärning att förvandla Landskrona till en textilstad med Solblomman som främsta varumärke.

Under resor till de svenska fjällen finner Fabian Emond naturen så vacker att han inspireras till att börja måla igen. År 1947 hålls en separatutställning med ett sextiotal av hans målningar på Landskrona Museum, men inte en enda var till salu. Han ogillade att sälja och berättade att det var enbart av glädje som han målade, vilket han kom att göra ända fram till sin död 1961. Det är denna glädjesom är själva kärnan och drivkraften hos Fabian Emond, något som vi idag kan skönja bakom de kraftfulla och säkra penseldragen i hans målningar.

Tisdagen den 28 Maj kl. 17:00 var auktionen och förutom ett stort urval av konst kunde våra besökare botanisera bland smycken, möbler, porslin, glas, orientalisk keramik, silver och folkkonst.

Slutpriser...

 

 
Månadsauktion 23 april 17.00

I väntan på de soliga stunderna finns det nu möjlighet att förvärva attributen som hör sommaren till, bland annat friluftsservisen "Taffel" av Sigvard Bernadotte. Tänk att kunna slå sig ner i gräset och njuta av morgonkaffet ur Stig Lindbergs vackra Prunus-koppar, eller servera kvällsteet ur Marianne Westmans Mon Amie-servis. På månadens auktion har vi glädjen att presentera tidlösa, moderna klassiker.

Skulle det mot förmodan bli en regnig sommar går det att gardera sig. Varför inte inreda hemmets läshörna med nya möbler? Kryp upp i en Chesterfieldsoffa med en god bok eller skapa en avslappnande miljö med Alvar Aaltos armlänstolar. Förutom ovan nämnda objekt kan vi erbjuda konst, silver, smycken, textilier, kinesiskt porslin och mycket mer.

Med över 850 utrop finns det guldkorn åt alla! Se slutpriserna på denna länk.

Tisdagen den 23 april kl. 17:00 hälsar vi alla hjärtligt välkomna på månadsauktion!
Visningen äger rum på måndag klockan 13-19 och på tisdag från klockan 13 tills auktionen börjar.

 


En rik flora av spännande objekt att botanisera bland när 800 rop gick under klubban. Möbler från 1800-talet, en komplett bestickuppsättning i bakelit och rostfritt stål med tillhörande teakschatull från 1960-talet väcker vårkänslor. Prydnadssaker, konst, hickoryklubbor samt silver från Löberöds slott är andra exempel på föremål som sökte nya hem.

Slutpriser

 


Nu sprider solen äntligen sin värme och snart står det inte på förrän knoppar brister. Och skulle nu våren ändå tveka hoppas vi att vårkänslorna gror hos alla och envar. Vad passar bättre i dessa tider än att fylla vardagen med blomstrande färg? Låt vårens spirande flora prunka i vackra vaser och se solens strålar leka genom svenskt konstglas.

På månadsauktionen tisdagen den 12 mars kl. 17.00 gick flertalet moderna glasdesigners verk under klubban.

Sverige har en etablerad historia och ett erkänt rykte för sin glasproduktion och genom århundraden har vi tjusats och fascinerats av glaskonstens spännande värld. Med tiden har namn som Orrefors och Kosta Boda vuxit sig starka, likaså flertalet konstnärer där bland annat makarna Ulrica Hydman-Vallien och Bertil Vallien blivit två välkända frontfigurer i modern tid. Den som inte lider av glasfrossa kan dock frestas av andra objekt, från den mångsidiga månadsauktionen, som passar såväl koja som slott.


Slutpriser

 


Auktion är lite som en vildmarkssafari, man vet aldrig vad som gömmer sig bland buskar och snår. Har man tur står man plötsligt öga mot öga med det man länge önskat men aldrig trodde sig få se. Den stora skillnaden är dock att på auktion kan det åtrådda tas med hem och bli en unik del av vardagen.

Tisdagen den 19 februari kl. 17.00 var det åter tid för auktion.

Att flytta månadsauktionerna till tisdagskvällar visade sig vara lyckosamt och buden strömmande in såväl från besökare som internet och telefon. Salen var välfrekventerad och i kaféet dracks kaffe och njöts av danskt smörrebröd och nygräddade bakverk.

Slutpriser

 


 
Orientalisk keramik från Qianlong-perioden 1736–1795
Oljemålning av PA (Peter Adolf) Persson

Tisdagen den 29 januari hölls årets första auktion och i vanlig ordning trängdes föremål av de mest skilda slag och tidsepoker om auktionslokalens utrymme.

Att notera var bland annat en större mängd orientalisk keramik och konsthantverk, inte minst från Qianlong-perioden 1736–1795. Ett annat välrepresenterat område var herrarmbandsur, där Breitling Toptime 810 kronograf från 1964 får utgöra exemplet. För den som önskar mer ljus i vintermörket fanns flera mässingsljusstakar från 1700-talet och för den som inte får nog av vinter återfanns ett finstämt vinterlandskap från Råå-åns dalgång utfört av skånekonstnären PA (Peter Adolf) Persson.

Slutpriser

 
Helsingborgs Dagblad var hos oss och spelade in ett nyhetsinslag om auktionen, se det på denna länk.
Läs även artikeln på HD!

Christer Larzon - en hängiven Flygsfors-samlare

Bland de mer än 1000 ropen återfinns, lagom till nyårs- och trettondagsfestligheterna, vintage från Europas ledande modehus med kända namn som Dior, Nina Ricci, Louis Feraud och Feldpausch. En annan upplevelse i färg och form är den hängivne Flygsfors-samlaren Christer Larzons glassamling med fler än 600 föremål från 1950- och 60-talen. Utöver detta återfinns i vanlig ordning en brokig mängd objekt från flydda århundraden.

Samtidigt vill vi på Skånes Auktionsverk passa på att önska Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Läs mer om Flygsforssamlingen som säljs på Nyårsauktionen här.

Slutpriser    Final Prices

Conditions in englishRegistration for
new Customers
Hjärtligt välkomna på Nyårsauktion hos Skånes Auktionsverk i Landskrona lördagen den 29 december, kl. 12.00. Visning fredag 28 dec 13–18 och lördag 29 dec 10–12. Välkomna!

 

Bland de mer än 1000 objekten som auktionen bjuder har nedan gjorts en hjälp till förenklad önskelista. Det är bara att bocka för och börja lägga in bud...

Tomtar, julpynt, figuriner, gunghäst, Pin-samling, julkrubba från Goebel, skeppslanterna, ljuskrona, orientalisk matta, tyska keramiktomtar, takarmatur, byrå, matsalsmöblemang, parksoffa, förgylld spegel, tennmuggar, linnedukar, Cobra-telefon, rokokostolar, silverbestick, bronsskulptur, fickur, keramikskulptur, teaterkikare, väggur, kandelabrar, cigarettmunstycken, orientaliskt fat, ytterfoder, väggappliquer, jordglob, medalj, stallfönster, strykjärn, remmare, fotografialbum, tekanna, kryddburkar, våg, fotogenlampa, armbandsur, urna, tobaksburk, brännvinsflaska, taxameter, golvur, bokskåp, rökbord med attiraljer, skeppsmodell, gåsafat, serveringsbricka, väggplåtar, miniatyrtavlor, julkrubba, bålskål, marmeladburk, remmare, coaster, Fantomen serietidningar, myntsamling, Monarks trafikskola, schatullskåp, snedklaffssekretär, moped, cykel, samovar, Kristus-porträtt, brandhjälm mm. mm. mm.

En riktigt God Jul önskas er alla från oss på Skånes Auktionsverk!

Slutpriser

 

 

Högtryck på Skånes Auktionsverk trots gråväder utomhus! Den här oljemålningen från 1917 av den holländske konstnären Pieter van der Hem, med utropspriset 10.000-15.000 klubbades slutligen för 380.000 SEK.

Läs mera om höjdpunkterna här


Slutpriser
 
 
 
 Final pricesConditions in english

Registration for new Customers
 

SATURDAY 10th NOVEMBER 2012 at 12noon
LÖRDAG 10 NOVEMBER KL 12.00


 
Slutpriser
 
 
 
 Final pricesConditions in english

Registration for
new Customers

Som ett led i ambitionerna att ständigt förbättra för såväl säljare som köpare, kommer vi hädanefter att successivt kunna presentera föremål till kommande auktioner i takt med att de lämnas till auktionshuset. Redan veckan efter auktion börjar föremål att publiceras på vår hemsida och det går också utmärkt att lägga bud. Auktionen i sin helhet är tillgänglig senast onsdag före auktion.

För våra kunder på Facebook finns dessutom ca. kl. 17.00 varje dag ett speciellt objekt publicerat som dagens föremål. Vill man vara med i budgivningen är det bara att logga in på vår hemsida.

Dessa nya möjligheter skapar också fördelar för våra inlämnare, vars föremål snabbare och under längre tid exponeras på vår hemsida beroende på när de inkommer till auktionshuset.

För er som vill följa med på en historisk resa till föremålens och stilarnas spännande värld, har vi fortfarande några platser kvar till höstens kurs, vilken startar onsdagen den 5 september. Fullständigt program och anmälningsformulär finns på vår hemsida.

Intressanta föremål inkommer i rask takt till höstkvalitén. Passa också du på att se om du har något i gömmorna! Inlämning pågår hela september ut. Välkommen till oss för att bli en glad och rikare säljare!

 

Vi ser med spänd förväntan fram emot en lustfylld auktionshöst!

Skånes Auktionsverk
Pia Staël von Holstein med personal


 
 

Till lördagens auktion har vi på Skånes Auktionsverk nöjet att erbjuda en mängd spännande föremål för såväl den lilla som lite större plånboken.

Bland föremålen kan märkas en större mängd orientalika, ur vilken delar kommer från provinsialläkaren Elvir Landbys samlingar. Även gruppen vapen och militaria är välrepresenterad med ett tjugotal rop. Bildkonsten bjuder på såväl bättre äldre sakrala och profana verk som senare grafik och oljor. Bland skånska konstnärer återfinns exempelvis Johan Johansson, Ivan Jordell och Anders Kallenberg. Silvret bestås av ca. fyrtio rop och möbelsidan av ett hundratal. Ur den senare kategorin kan märkas flera par bättre armlänstolar från Karl Johan-epokens dagar. För den som tänker bjuda till fest på lördagkvällen kan middagen serveras på Hertha Bengtsons Koka Blå och kaffet avnjutas ur Mon Amie-koppar formgivna av Marianne Wessman.


Slutpriser...


 

Vad passar bättre inför lördagens auktion än denna strof ur en 70-talsvisa sjungen av Monica Törnell. Med höstrusket utanför knuten känns det nu som hög tid att förbereda sköna stunder tillsammans med familj och vänner, eller varför inte en lugn kväll med en god bok i bästa läsfåtöljen. På Skånes Auktionsverk har vi inför stundande auktion gjort vårt bästa för att fylla lokalen med föremål som på ett eller annat sätt kan skapa trivsel i tillvaron. Särskilt välrepresenterad är avdelningen med objekt från 1950-1970-talen!

För alla er som tänker närvara under auktionsdagen kan vi dessutom berätta att vårt café nu fått ny regi, där godsakerna trängs i smörgås- och kakdisken! Allt för att bidraga ytterligare till trivselfaktorn.


Slutpriser


Den som önskade en egen teaterscen inför höstens premiärer hade chansen nu! Alfred Jacobsens förebild står att finna hos "Det Kongelige Teater" vid Kongens Nytorv i København med sin klassiska fondvägg bärande texten "EI BLOT TIL LYST". Materialet såldes hos Priors Kgl. Hofboghandel på Købmagergade nr. 52. Här kunde man också köpa dekorer till exempelvis H. C. Andersens sagor. Förutom scenhuset ingick i ropet dekor och rekvisita.

Utöver detta bjöd lördagens auktion bland annat på en samling med Wilhelm Kåges Argenta-serie, en giraff av glas formgiven av Vicke Lindstrand för Kosta, ett soffbord med mönsterfanérad teak tillverkat av Bröderna Miller i Markaryd på 1950-talet, eller för den som ännu får sig brev tillsänt, en brevkniv i form av ett örnhuvud utförd i silver och ben.

Se slutpriser...

 

Inte minst för alla er där tristessen slagit rot efter OS-sommarens alla sportevenemang, tror vi oss kunna erbjuda det perfekta substitutet. Vad sägs om ett fotbollsspel av märket Aristo, tillverkat i Stockholm det legendariska fotbollsåret 1958, då världsmästerskapen under några intensiva juniveckor spelades på Råsunda och avslutades med att Brasilien tog VM-guld genom att besegra Sverige med 5-2 och med Pelé som en av målgörarna. Mest fantastiskt var kanske, trots allt, att det var första gången som nationen kunde avnjuta ett stort idrottsevenemang från vardagsrumssoffan framför den nyinförskaffade televisionsmottagaren.

I vanlig ordning finns en hel del föremål från samma tidsperiod som exempelvis ishink av teak, Cobra-telefon, konfektion från Katja of Sweden, servisdelar ur Stig Lindbergs "Röd Aster" och glas från Johansfors.

Utöver detta finns bland de mer än 1000 ropen mängder av spännande föremål från skilda tidsepoker.

Hjärtligt välkomna på sensommarauktion hos Skånes Auktionsverk i Landskrona lördagen den 18/8, kl. 12.00. Visning fredag 17/8 13.00—18.00 och lördag 18/8 10.00—12.00.


Slutpriser...

 

Uppfinnare eller idétjuv, ja det är en berättigad fråga vad gäller Alexander Graham Bell och det patent han sökte i februari 1876 för en teknisk landvinning, med vilken kunde överföra mänskligt tal - alltså telefonen. Sannolikt var det den italienske invandraren Antonio Meucci som löste gåtan, medan Bell kom över uppfinningen och sökte patentet. Redan året därpå ringdes det första telefonsamtalet i Sverige som också snart blev Europas telefontätaste land.

Samma år som patentet söktes startade Lars Magnus Ericsson en verkstad på 13 kvm i ett gårdshus på Drottninggatan i Stockholm. Efter något år tillverkades den första telefonapparaten och 1878 var produktionen igång. År 1884 kopplades mikrofon och hörlur samman till en telefonlur och 1892 såg skelettapparaten "Taxen" dagens ljus.

Till vårens avslutande auktion har vi nöjet att presentera en samling telefoner och utrustning från sent 1800- och tidigt 1900-tal. De flesta tillverkade av L. M. Ericsson, men också Kellogg´s finns representerat med sitt "Candlestick", ja, inte frukostflingstillverkaren alltså, utan det amerikanska telefonbolaget.

Utöver detta finner ni 1950-1960-talsdesign, kinesiskt porslin, möbler, konst, figuriner, ur och mycket annat.


Slutpriser

 

Textraden, vilken hämtats ur Monica Törnells repertoar från 1970-talet, får här bilda passande rubrik till lördagens auktion hos Skånes Auktionsverk. Auktionen är avslutad.

Visst kan det väl vara skönt att få sätta sig ner och pusta ut i svala lokaler dessa varma majdagar och dessutom kanske få med sig något spännande föremål hem till både nytta och glädje.

Kategorin sittmöbler kan ha de mest skilda utseende och inte minst en högst varierande komfort. För den som söker sittriktiga antikviteter finns såväl gustavianska som Karl Johans-modeller på lördagens auktion. Eller varför inte en "gåsabänk" i allmoge till köket, om inte för fjäderfän som i gamla tider så kanske till något mer eller mindre kärt husdjur (jo, luckorna går att stänga).

När det begav sig på det glada 20-talets slut kunde man sjunka ner i en bekväm däcksstol på Svenska Amerika Linjens "Gripsholm" under färden över Atlanten. Varför inte idag ha en dylik däcksstol på favoritplatsen i trädgården, dessutom försedd med litet bord för en god bok och något läskande att dricka.

För dem med siktet inställt på senare års trend med 1950- och 1960-talsdesign erbjuds möbler ur Kerstin Hörlin-Holmqvists serie "Paradiset", ingående i Triva- serien, framtagna för NK och tillverkade vid NK:s verkstäder i Nyköping. Flera trädgårdsmöblemang finns också från samma period. Avslutningsvis får prov på dansk formgivning representeras av Arne Jacobsens "Sjuan"-stolar, formgivna för Fritz Hansen.

Givetvis är auktionen inte enbart för dem som söker en sittplats i tillvaron utan som vanligt var auktionshallen preparerad med mer eller mindre unika föremål som sökte nya hem!

Se slutpriser

 
 
Söndag 15 april kl 12
Sunday, 15th April 2012 at 12noon
 
 
 
Auktionen är avslutad.
This auction is closed.

 
Bilder från förhandsvisningen

Bilder från auktionen
 Låt balkongen få en orientalisk matta, servera jordgubbar med grädde i kinesiska skålar, dekantera midsommarens drycker i gnistrande karaffer och servera dem sedan i glas från Smålands många glasbruk. För den som behöver friska upp minnet av festligheterna kan dessa vara förevigade medelst en bälgkamera med stativ från Anno Dazumal.
   Den mer pretentiöse kan avnjuta sitt otium i en trädgårdssoffa med inspirationen hämtad från prins Eugens Waldemarsudde och för den nostalgiske seglaren finns en resegrammofon med skivor från tider som flytt. Vad kan väl passa bättre än ”En sjöman älskar havets våg” med sång av Sven-Olof Sandberg som ackompanjemang till de salta böljorne...

Låt något av allt vad auktionen bjuder bli ditt på lördag!
Visningstider: Fredag 4 maj 9—18, lördag 5 maj 10—12, auktionen börjar 12.00.

Se slutpriser här
 

Slutpriser / Final Prices

Delar av anrikt landskronahem under klubban. På 1920-talet flyttade affärsmannen Carl Emond med familj in i italieninspirerade Villa Borgia vid Öresunds strand. Intresset för färg, form och konsthantverk var stort och samlingarna växte i snabb takt. På 1980-talet skingrades det stora hemmet och nu är det nästa generation som avyttrar ett 100-tal rop på lördagens auktion. Nämnas kan ett flertal silver- och konstföremål.

Med tidens stora intresse för badrumsinredningar vill auktionshuset dra sitt strå till stacken med ett kolonnformat tvätt/toalettskåp från tiden kring sekelskiftet 1900, kanske inte så praktiskt men ack så charmigt!

För den som skall sommarsemestra med bil i Europa har vi ett antal kartor såväl över de tyska som de polska områdena. Låt vara från 1700-talets andra hälft, men sannolikt något som skulle kunna ge en ny erfarenhet på upplevelsernas konto!

I övrigt finner ni en mängd föremål till allt från kolonistugan till sekelskiftesvåningen.


 

Med H55-utställningen manifesterades svensk formgivning med eleganta och funktionella vardagsprodukter. "Mon Amie" och "Picknick" av Marianne Westman, "Blå Eld" och "Koka Blå" av Hertha Bengtson och underfundiga dekorer av Stig Lindberg, där "Salix" kan nämnas som en i raden.

 
Månadsauktionen lördagen 10 mars start kl 12.00. Slutpriser:
"Koka", "Salix", "Mon Amie", "Blå Eld" och "Picknick" säljs på månadsauktionen.
 
 

Skånes Auktionsverk goes Katja of Sweden. Den gula klänningen med röd kant med tillhörande hätta och röda blommor kallades OP-version av Skånes nationaldräkt och är en del av den kollektion som blev en stor succé i Paris april 1966.
Månadsauktionen lördag 18 februari är avslutad, se slutpriser...

 
 
Spänningsladdad auktion i Landskrona lördagen den 
28 januari!

Collier, Christian Dior, 1962 i originaletui, såld på månadsauktionen för 2 600 SEK.

Slutpriser...   


 
LÖRDAG 11 MAJ 2013 KL 12.00
SATURDAY, 11th MAY 2013 at 12noon
 
 
 

  SKÅNES AUKTIONSVERK AB Ringvägen 48SE-261 41 Landskrona   Sweden

Tel  +46 (0) 418 599 90info@skanesauktionsverk.seOrg.nr 556550-6622IBAN SE58 5000 0000 0562 3102 4644
Fax +46 (0) 418 299 90www.skanesauktionsverk.seBankgiro 5746-7623BIC ESSESESS