SÄLJ HOS OSS

Håkan Ohlson, Av Sveriges Handelskamrar förordnad värderingsman.

Håkan Ohlson, Av Sveriges Handelskamrar förordnad värderingsman.

Våra auktioner innehåller allt ifrån småobjekt för den mindre plånboken, till högklassiga objekt, som riktar sig till en internationell köparkrets. Istället för att hålla kvalitetsauktioner två gånger om året, blandar vi exklusiva antikviteter och konstföremål med dekorativa objekt på våra spännande onlineauktioner varannan vecka. Fördelarna med detta är flera:

  • Säljarna slipper vänta i flera månader på auktionen och därmed likviden från försäljningen.
  • Auktionerna blir mer spännande när de även innehåller kvalitetsobjekt och är helt enkelt för bra för att missas.
  • Objekten säljs oftast dyrare på vanlig onlineauktion istället för att ”försvinna i mängden” på en fin kvalitetsauktion.

Till skillnad från många andra auktionshus med onlineauktioner, har vi samlat våra försäljningar till ett auktionstillfälle varannan vecka. På så vis är det lättare att komma ihåg visnings- och auktionsdagar, och avhämtningen av gods blir smidigare när man kan hämta flera auktionsköp på en gång. Det gör också vår marknadsföring av objekten mer effektiv.

Skånes Auktionsverks upptagningsområde är inom hela Skåne, men vi kan också hämta föremål utanför Skånes gränser. 


HUR GÅR DET TILL?

Har du objekt du vill sälja kan du kontakta oss via e-mail, telefon eller personligt besök. Vi tar emot allt från enstaka föremål till hela hem.

Värdera/lämna in

Kom på vår drop-in inlämning så går vi igenom dina föremål och föreslår utropspriser utifrån marknadsvärdet. För öppettider, klicka här! Vill du ha ett utlåtande av någon av våra experter inom specialområdena smycken, vapen, orientalika, mattor och textilier, kontakta oss på telefon så bokar vi en tid. Vill du enbart ha hjälp med värdering av dina föremål gör vi enstaka utlåtanden kostnadsfritt. Mer omfattande värderingar, skriftliga utlåtanden och hembesök debiterar vi per timme.

Försäljning

När föremålen har kommit in till oss katalogiseras och fotograferas de i vår studio. Efter bildbehandling publiceras bilderna på vår hemsida och redan då kan budgivningen börja. När alla objekt på en auktion är publicerade går vi ut till våra kunder med nyhetsbrev som går ut till ca 15000 prenumeranter. Objekt av särskilt intresse marknadsförs via internationella auktionssajter, via sociala medier eller via traditionella medier. Du kan följa den spännande budgivningen via våra onlineauktioner på hemsidan.

Utbetalning

Direkt efter avslutad auktion meddelas säljaren via e-mail ett preliminärt resultat av auktionen. Det slutgiltiga resultatet redovisas via e-mail eller om sådan saknas via vanlig post tillsammans med utbetalningen ca 30 dagar efter auktion. Utbetalning sker till konto eller bank/postgiro.


KONTAKTA OSS FÖR ATT SÄLJA
 

Maila bilder

Har du många eller skrymmande föremål och vill slippa släpa med dig dem till oss innan du vet vad som går att sälja? En bra början är att maila bilder så kan vi tala om för dig vilka objekt som är intressanta att sälja och eventuellt vilka som det saknas efterfrågan på.

hembesök

Har du ett helt hem eller dödsbo som du vill avyttra, eller kanske har svårt att själv transportera dina föremål till oss? Vi gör även hembesök för värdering och avhämtning av dina föremål till auktion. För att vi ska få en uppfattning och omfattningen och karaktären av gods, är det bra att först maila bilder till oss. Gäller hembesöket enbart värdering debiteras per timme. 

kom till oss

Besök oss i våra lokaler så går vi igenom dina föremål och sätter marknadsmässiga utropspriser på dem. Vi tar emot de föremål som vi bedömer som säljbara på våra auktioner. Har du inte med dig föremålen, tittar vi på dina bilder och förklarar hur det går till att sälja hos oss.

inlämningskontor i lund

Vi har ett inlämningskontor i Lund, i Skånegårdars lokaler på Bredgatan 25, där vi tar emot föremål en fredagseftermiddag i månaden. Se här för datum.


har du en samling som du vill sälja?

Skånes Auktionsverk håller temaauktioner med special- och samlarobjekt såsom frimurarobjekt, mode & vintageföremål, mynt, stenyxor, musikinstrument eller auktioner för en speciell konstnär eller formgivare. En samling kan inleda en onlineauktion eller hållas som en egen auktion beroende på omfång. Har du en samling som du vill sälja, tveka inte utan hör av dig till oss så lägger vi upp den försäljningsstrategi som bäst passar just dina behov.

Lisa Larsons lekfulla keramikfigurer är alltid attraktivt på auktion och de eftersöks av samlare världen över.

Lisa Larsons lekfulla keramikfigurer är alltid attraktivt på auktion och de eftersöks av samlare världen över.


har du smycken som du vill sälja?

Ole Lynggaard, collier med elefantlås, 18k guld med briljantslipad diamant 0,40 ct. Klubbad på Onlineauktion för 22,000 kr.

Ole Lynggaard, collier med elefantlås, 18k guld med briljantslipad diamant 0,40 ct. Klubbad på Onlineauktion för 22,000 kr.

Skånes Auktionsverk har en rabatterad provision om 10% i säljarprovision på alla guldföremål, såsom klockor och smycken. Fotoavgift på 50 kr/objekt tillkommer. Vår gemmolog FGA, Anna Rodman, värderar dina smycken och föreslår marknadsmässiga utropspriser.


Interiör från Kåseholms Slott. Skånes Auktionsverk sålde lösöret våren 2017.

Interiör från Kåseholms Slott. Skånes Auktionsverk sålde lösöret våren 2017.

har du ett unikt hem, en gård, slott eller herrgård?

Stora och unika hem säljs bäst som en samling, istället för att spridas ut på flera olika auktioner, som hos många andra auktionshus. På så vis förblir objekten i sitt speciella sammanhang och proveniensen framhävs, vilket brukar avspegla sig på prisbilden. Vi skräddarsyr det försäljningskoncept för auktion, visning och marknadsföring som bäst passar ditt unika objekt.